Gazete Vatan Logo

Citroen, SUV atağına kalktı

SUV segmenti Avrupa ve Türkiye’de sürekli büyürken, yeni modeller birbiri ardına geliyor.

Citroen, SUV  atağına kalktı

SUV segmenti Avrupa ve Türkiye’de sürekli büyürken, yeni modeller birbiri ardına geliyor. SUV atağına kalkan markalardan biri olan Citroen, Nisan’da tanıttığı C5 Aircross’tan sonra kompakt C3 Aircross’un dünya lasmanını gerçekleştirdi.

Araç, yüksek sürüş pozisyonu, geniş çamurlukları, ön ve arka tamponlardaki koruyucu panelleriyle gerçek bir SUV’un tasarımına sahip. 4 farklı tavan renk seçeneğine sahip olan C3

Aircross’ta toplam renk kombinasyonları 90’ı, kabin opsiyonları da 5’i buluyor. 1 metre uzunluğundaki açılır panoramik cam tavan, yolculara aydınlık bir ortamda seyahat etme ve gökyüzünü izleyebilme imkanı sağlıyor.

C3 Aircross, Head-Up-Display, Aktif Güvenlik Frenlemesi, otomatik uzun farlar, hız tabelası tanıma, Otomatik Park Desteği gibi çeşitli sürücü destek sistemleri ile donatıldı.

Crossver’da yer alan benzinli PureTech motor, 82, 110 ve 130 beygirlik seçeneklere sahip. EAT6 tam otomatik şanzıman sadece PureTech 110’da mevcut. BlueHDi seçenekler 5 ileri manuel şanzımanlı 100 beygir ya da 6 ileri manuel şanzımanlı 120 beygir seviyelerine sahip olacak. C3 Aircross son çeyrekte ülkemize ithal edilecek.

Haberin Devamı