Gazete Vatan Logo

Çipras ile gergin görüşme

Yunan Başbakan NATO’da ‘Askerlerimiz NATO üyesi Türkiye’de rehin durumda. Askerlerimizi versinler NATO’nun bu yarası kapansın’ dedi. FETÖ’cü askerlere ülkesinin sığınma hakkı tanımasından hiç söz etmedi. Erdoğan ile bu gergin atmosferde bir araya geldi

Çipras ile gergin görüşme

Yunanistan Başbakanı Çipras NATO zirvesinde, Türkiye’de tutuklu bulunan iki Yunan askerini gündeme getirmiş, “Askerlerin komşu ülkeden Yunanistan’a dönmeleriyle ittifaktaki bu yaranın iyileşmesi gerekiyor” demişti. Üye ülkeler ve NATO Genel Sekreteri John Stoltenberg’e seslenen Çipras, Almanya Başbakanı Merkel ile de yaptığı ikili görüşmede de bu konuyu dile getirdi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas da, Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos ile zirvede mevkidaşlarına aynı konuyu gündeme getirdi. Başabakan Çipras, bu durumun NATO’nun kalıcı bir yarası olduğunu belirterek, iki ülke arasında yaşanan Ege krizini de gündeme getirdi.

Bu ne perhiz...

Çipras, Türkiye bölgedeki uluslararası yasayı ihlal etmekte, kollektif kapasitemiz pahasına Ege’yi operasyonel planlardan çıkarmayı amaçlamaktadır” dedi. Çipras, NATO üyeleri arasında karşılık saygıya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Çipras, Yunanistan’ın Türkiye ile diyalog kurmakta ısrar ettiğini belirterek, mülteci işbirliğine dikkat çekti. Ancak 15 Temmuz’da helikopterle Yunanistan’a kaçan darbeci askerlere ülkesinin sığınma hakkı vermesinden hiç söz etmedi. İşte bu gergin atmosferde dün Çipras ile Erdoğan bir araya geldi. Çipras bir kez daha Yunan askerlerin bırakılmasını istedi. Erdoğan ise daha önce kendisine, ‘Darbecileri desteklememiz söz konusu olamaz’ diye söz veren ancak buna rağmen tüm darbeci askerleri adeta VIP korumaya alan Atina yönetimine sert çıktı.

Haberin Devamı