Gazete Vatan Logo

Cinsiyetinize özel afrodizyak besinler

Hollandalı bilim adamları araştırdı, cinsiyete göre afrodizyak etkisi yapan besinler belli oldu.

Cinsiyetinize özel afrodizyak besinler

Bazı besinlerin cinsel isteği ve gücü artırdığı uzun zamandır biliniyor. Ancak bazen farklı cinsiyetler farklı besinlerden etkileniyor. İşte afrodizyak etkili 10 besin...

KADINLAR İÇİN ETKİLİ AFRODİZYAKLAR

Salatalık

Yapılan araştırmalara göre kadınlarda cinsel arzu uyandıran en etkili kokulardan biri de salatalık kokusu.

Tarçın

Afrodizyak olarak son derece etkili olan tarçının kokusu sinirleri rahatlatır. Bu yüzden tarçın gıda olarak tüketilebileceği gibi masaj yağı olarak da kullanılabilir.

Muz

Muzun içerisinde bufotenin denilen bir alkaloit (organik madde) bulunur. Bu madde kendine güven duygusunu ve cinsellik arzusunu artırıcı niteliğe sahiptir. Ayrıca muzun içeriğindeki magnezyum, potasyum ve B vitamini de, kadınlarda libido arttırıcı minerallerdendir.

Karanfil

Doğal afrodizyaklardan en etkililerinden biri olan karanfili baharat olarak kullanabilirsiniz. Veya karanfilden çay yapıp yine cinsel isteği artırıcı etkisi olan adaçayıyla da karıştırabilirsiniz. Nasıl mı? Bir litre suya beş gram kadar adaçayı, iki-üç gram kadar da karanfil koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra süzün ve yatmadan yaklaşık bir saat kadar önce için.

Haberin Devamı

Çikolata

En büyük afrodizyak etkiye sahip olan besin olarak bilinmektedir. İçeriğindeki dopamin maddesi, beynin keyif bölümünü olumlu yönde çalıştırırken, aynı zamanda da aşk olgusunu oluşturur. Anandamid maddesi ise, cinsel güç ile ilgili olan beyin işlevlerini canlandırır. Özellikle de bitter olanları.

ERKEKLER İÇİN ETKİLİ AFRODİZYAKLAR

Kabak çekirdeği

Hollandalı bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmaya göre folik asit ve çinko içerikli yiyecekler sperm miktarını büyük ölçüde artırıyor. Kabak çekirdeği de çinko açısından çok zengin olan yiyeceklerden biri.

Karides

Kasların kasılması için gerekli magnezyum ve kalsiyum, cinsel isteği ve sperm sayısını artıran antioksidan ve selenyum ile bol bol çinko... Yani karideste bir erkeğin performansını artıracak her şey var.

Acı biber

Acı yiyeceklere yakıcı özelliği veren madde kapsaisindir. Bu madde beynin endorfin salınım hızını artırır. Ayrıca acı biber sinir sistemini de harekete geçirir; bu da cinsel arzuda artış sağlar.

Haberin Devamı

Kekik

Özellikle erkeklerde uyarıcı etkisi bulunan kekik, kurutulmuş olarak birçok yemekle beraber kullanılabilir veya kekik çayı olarak tüketilebilir.

Badem

Cinsellik hormonlarının üretimi için gereken yağ kökenli maddeler bademde bol miktarda yer alır. Spermleri çok daha dayanıklı ve güçlü hale getiren E vitamini de bademde fazlasıyla mevcuttur. / Posta