Gazete Vatan Logo

Çıldırtarak büyüyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, son yıllarda dev projelere imza attıklarını belirterek “Birileri çıldırsa da Türkiye her gün adım adım büyüyor” dedi

Çıldırtarak büyüyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘2023 Vizyonu Doğrultusunda Türkiye’nin Yetişmiş İnsan Gücü’ konulu ‘Ülke-Bölge, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurt dışına burslu olarak gönderdiği öğrencilerin katıldığı toplantıda kapanış konuşmasını yapan Bakan Albayrak, “Ekonomik ve siyasi ilişkilerimizi büyüteceğiz. Benim için en önemli bakanlık, Enerji Bakanlığı’dır. Kimse sorumluluğunu unutmadan çalışırsa ülkemizi daha ileriye taşırız. Birileri çıldırsa da Türkiye her gün adım adım büyüyor. ‘Dev projeleri yapamıyoruz’ demişlerdi, hani? Hepsini yapıyoruz, yapacağız” dedi.

Hastalığı yeneceğiz

Türkiye’nin on yıllardır süren “Biz yapamayız” hastalığına dikkat çeken Bakan Albayrak, “Bir şey olmaz ki bizden, geri kalmışız, eğitimsiziz, cahiliz... Yok öyle bir şey! Dünyaya medeniyet, tarih ve bilim öğretmiş bir millet olarak, bir dinin mensupları olarak böyle bir ithamı, hastalığı etrafımızda dolaştırmayacağız. Bu hastalığı terk edeceğiz. İlim neredeyse en iyisini, en güzelini öğrenip ülkemizde uygulayacağız” sözleriyle Türkiye’nin bundan sonra gelişmesine kimsenin engel olamayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Ekonomik çarpışma

Geçen Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen Çin gezisini hatırlatan Bakan Albayrak burada yapılan ‘Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu’nun önemini vurguladı. Projesiyle çok büyük bir kırılma yaşandığını ve yaşanacağını kaydeden Albayrak, “Bugün Pekin’den Londra’ya kadar müthiş bir ‘network’ var. Dünya nüfusunun 3’te 2’si dünya ekonomisinin yarısından fazlası bu ‘network’un içinde. Artık gemiyle Pekin’den 1.5 ayda giden bir ürün hızlı trenle iki haftadan daha kısa bir sürede network’un içine giriyor. Pazar, büyüme, istihdam, tüketim Asya’da. Böyle bir network böyle bir resimle karşı karşıya bırakıyorsa dünya ticaretini önümüzde çok farklı krizlere gebe bir resim göreceğiz demektir. Şahsi kanaatim, önümüzdeki 10 yıl içerisinde çok büyük ekonomik çarpışma ile karşı karşıyayız. Bu, siyasi bir çarpışma ve çatışmanın peşinden askeri çatışma ve çarpışmayı doğurur mu? İnşallah doğurmaz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İlim neredeyse alacağız

Bugün dünyada büyük bir güç ve zenginlik kaymasının yaşandığına dikkat çeken Bakan Albayrak, bu kaymanın 500 yıldır ekosistemi elinde tutan Batı medeniyetinden yavaş yavaş Doğu’ya doğru olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Yurt dışında eğitim gören öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan Albayrak, öğrencilere büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek “İlim neredeyse en güzelini en doğrusunu öğrenip alıp, kendi kabımızda, ruhumuzda yoğuracağız. Yine bu ülkeye hizmet ederek, nesiller yetiştirerek sahip olduğumuz tüm imkanları bu ülkenin bekası için kullanmak durumundayız” dedi.