Gazete Vatan Logo

Çiçek kokan Mayıs rotaları

Mayıs ayı geldi, havalar iyiden iyiye ısındı, hafta sonları için İstanbul’a yakın, cebi yakmayan, doğal güzellikleriyle huzur veren yerleri not alın.

Çiçek kokan Mayıs rotaları

Kocaeli Maşukiye’de doğa ile buluşun

Kuzeyinde Sapanca Gölü, güneyinde ise Kartepe’nin yer aldığı Maşukiye’de muhteşem bir doğayla karşılaşacaksınız. Özellikle organik serpme kahvaltısı ve şelalelerle kaplı olan alabalık tesisleri ile ünlü olan bölgede hem kafanızı dinleyebilir hem de birbirinden güzel lezzetlerin tadına varabilirsiniz.

Her mevsim moda: Gölcük

Bolu’nun en güzel göllerinden, doğa harikası Gölcük Milli Parkı, çok keyifli bir huzur noktası olarak dört mevsim bizleri bekliyor. Abant‘ın zıttına göl ve milli park içinde bir otel olmaması da Gölcük Gölü’nü, günübirlik bir seyahat noktası yapıyor. Parkın içinde bakanlığa bağlı bir evin kartpostal karelerini oluşturan manzarası ve göl etrafında yapılabilecek şirin aktiviteler Bolu seyahatine zevk katıyor.

Karasalan’da kamp yapın

İzmit’te yer alan ve 1994 yılında hizmete açılan Karaaslan Kamping, İstanbul’a 150 kilometre mesafede. Tesisin 60 kişilik konaklama kapasitesi var. Ziyaretçilerine ATV safari, jeep safari, paintball ve trekking yapabilme imkanı da sunan Karaaslan Kamping’de gecelik ücretler 100 TL’den başlıyor.

Trilye’de tarih ile kucaklaşın

Daracık sokakları, yanyana dizilmiş Osmanlı-Rum konakları, adım başı göreceğiniz tarihi çeşme ve kiliseleri... Zeytinin ve balığın en tazesi de cabası. Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı olan Trilye, ilkbahar kaçamağının önemli alternatifi. İstanbul Yenikapı‘dan deniz otobüsüyle Mudanya’ya gelip, buradan 15 dakikalık bir dolmuş yolculuğuyla Tirilye’ye ulaşabilirsiniz.

İstanbul’un ilçelerini hafta sonu es geçmeyin

İstanbul’un içerisinde olup, kendini bu kadar güzel izole etmeyi başarmış, mucize yerlerden birisi Ağva... Kilimli ve Kadırga Koyları‘nda pikniğinizi yapabilir, Gürlek Mağarası‘nı görebilir, Saklı Göl’ün kenarında oturup ruhunuzu yenileyebilirsiniz. Köylerin üç büyüğü: Polonezkoy - Cumhuriyetköy - Saklıköy

Longoz Ormanları‘nda kendinizi kaybedin

Longoz ormanları bir doğa harikası ve dünyada nadir rastlanan ekosistemlerden. Bu ormanlar yalnızca Amazon, Afrika Kongo Havzası ve İğneada’da bulunuyor. Siz iyisi mi ormanın derinliklerinde kendinizi kaybedin... Ayrıca yol üzerindeki Dupnisa Mağarası’na girebilir, Mert Gölü üzerinde kano keyfi yapabilirsiniz.

Kafe Limanköy ve köfteci “Dobrodoşli” de ziyafet çekebilirsiniz.

Haberin Devamı