Gazete Vatan Logo

CHP'de kurultayla ilgili flaş gelişme! İlk açıklama geldi...

CHP'de 16 Temmuz'da olağanüstü kurultay talebiyle başlayan imza toplama süreci bugün 17.30'da tamamlandı.Muhaliflerin imzaları 6 Ağustos'a kadar Genel Merkez'e teslim etmeleri gerekiyor. CHP'li Gaye Usluer ve Yaşar Tüzün "İmzalar tamam perşembe günü teslim edeceğiz" diye açıklama yaptılar. Öte yandan CHP yönetiminden açıklama geldi. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Süresinde eğer yeterli imza olursa ne yapacağımızı söyledik. Tüzükte nelerin yapılacağı yazıyor, tüzük dışına çıkmak gibi bir irademiz hiçbir zaman olmamıştır, olmayacaktır" dedi.

CHP'de kurultayla ilgili flaş gelişme! İlk açıklama geldi...

CHP'de 16 Temmuz'da olağanüstü kurultay talebiyle başlatılan imza toplama süreci saat 17.30'da sona erdi. Muhaliflerin imzaları CHP Genel Merkezine teslimi için bir haftalık süreleri bulunuyor. Tüzük gereği verilen bir haftalık süre, toplanan imzaların ulaştırılması, tasnifi, derlenmesi ve sunuma hazır hale getirilmesi için tanınıyor. 6 Ağustos Pazartesi gününe kadar imzaların parti genel merkezine sunulması gerekiyor.

Olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayanların bu imzaları Genel Merkeze ulaştırmasıyla süreç tamamlanmış olacak. Teslim edilen imzalar Genel Merkez tarafından incelenecek. Değerlendirme sonunda yeterli çoğunluk olan 625 imzaya ulaşılması durumunda ise Genel Merkezin 45 gün içerisinde kurultayı toplaması gerekiyor.

İLK AÇIKLAMA GELDİ
Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, "Bugün saat 17.30’da imza verme işlemi sona ermiştir. Noter tasdikli yeterli sayıda imzayı birleştirerek perşembe günü genel merkezimize teslim edeceğiz. Değişim ve umut kurultayına destek veren tüm delegelerimize yürekten teşekkür ederiz" dedi.
CHP'li Yaşar Tüzün de , olağanüstü kurultay için noter tasdikli yeterli sayıda imzayı perşembe günü parti Genel Merkezi'ne teslim edeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

YETERLİ İMZA TOPLANIRSA...

Öte yandan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı sürerken açıklama yapan Tezcan, beyin kanaması geçiren partisinin Edirne Milletvekili Erdin Bircan'a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bircan'ın sağlık durumunu yakından takip ettiklerini belirten Tezcan, Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Ankara Milletvekili Murat Emir ile Iğdır'a gittiğini ve hastanede olduğunu bildirdi.

İNCE'YE YANIT!

Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce dile getirdiği partideki değişimin, toplantıda gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, şu bilgileri verdi: "Merkez Yönetim Kurulumuz seçimden sonraki ilk toplantısında Sayın Genel Başkanımıza, partide yönetim anlamında yapılacak her türlü değişiklikte sonuna kadar destek vereceğini ve bu konuda elini rahatlatmaya hazır olduğunu beyan etmişti. Bu, gündeme gelirse bu konuda Merkez Yönetim Kurulunun herhangi bir çekincesi, tereddütü yoktur. Şu anda bugünkü toplantıda gündeme gelen bir konu değildir."

Haberin Devamı

Muharrem İnce'nin bugün noterde imzaladığı taahhütnameyle ilgili soruya ise Tezcan, "Bu yorum yapılacak bir konu değil. Sayın Muharrem İnce beyanda bulunmuş. Bu mesele bizim gireceğimiz bir mesele değildir." yanıtını verdi.

Olağanüstü kurultay talepleri kapsamında toplanan imzalarla soru üzerine Tezcan, "Sayıları biz hiç yarıştırmadık. Sayılar üzerinden konuşmayacağız. Bize henüz gelen rakam yok, çünkü kendileri alıp getireceklerini söylüyorlar. Süresinde eğer yeterli imza olursa ne yapacağımızı söyledik. Tüzükte nelerin yapılacağı yazıyor, tüzük dışına çıkmak gibi bir irademiz hiçbir zaman olmamıştır, olmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.