Gazete Vatan Logo

CHP’li olmayan da hükümete girecek

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçilmesi halinde kuracağı kabineye her kesimden insanı alacağını anlattı. İnce, her mahalleye kreş vaadinde de bulundu

CHP’li olmayan da hükümete girecek

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün Kahramanmaraş’ta düzenlediği mitingde, seçildiğinde sadece CHP’lilerden değil her kesimden insanın Bakanlar Kurulu’nda olacağını, böylelikle büyük bir barış, uzlaşma sağlanacağını söyledi. Bu büyük şemsiyenin altında tüm milleti buluşturacağını aktaran İnce, göreve geldikten hemen sonra OHAL’i kaldıracaklarını, Merkez Bankası başkanının bağımsız olacağını söyledi.

Cami yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün Yenikapı mitinginde dile getirdiği eleştiriye yanıt veren İnce, “Üzüldüğüm bir konu var. Diyor ki İstanbul mitinginde, ‘Seçim yaklaştı Muharrem İnce camilerden çıkmıyor’ diyor. ‘Senin seçimden önce camide fotoğrafın var mı?’ diyor. Biz camiye fotoğraf çektirmeye değil, ibadet etmeye gidiyoruz. Ayrıca camiye gitmemden niye rahatsız oluyorsun? Ben 5 vakit namaz kılıyorum demedim. Her hafta cuma namazı kılıyorum. Seçim zamanı yaptığımız bir şey de değil. Sen Allah’ın tahsildarı mısın, sen kimsin?” diye konuştu. İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik televizyondaki canlı yayında tartışma önerisini yineledi.

Haberin Devamı

Kıraathane değil kreş

Marmaris’teki 300 odalı yazlık sarayı, engelli vatandaşlara tahsis edeceğini söyleyen Muharrem İnce, “Kadınların çalışma hayatına girebilmeleri için çocuk bakımını çözmemiz gerek. Her mahalleye bir kıraathane değil, bir kreş açacağız. Çocuk kreşe, kadın işe gidecek. O kreşlerde de kadınlar çalışacak” diye konuştu. İnce, gençlere 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er liralık karşılıksız burs vereceklerini de söyeldi.

Çiller tepkisi: 90’ların simgesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’daki mitingine eski başbakanlardan Tansu Çiller’in de katıldığını anımsatan İnce, “Bir baktım Tansu Çiller de oraya gitmiş. Erdoğan, sürekli 1990’lara dönmekten söz ediyor, 1990’ların simgesi orada. Sürekli geçmişi kötülüyor ama Çiller’den medet umuyor. O başarılı olsaydı partisini kalkındırırdı. AK Partililer de mutlu olacak. Onlar da görüyor durumu. Bu yorgun adam, memleketin sorunlarını çözemez” diye konuştu.