Gazete Vatan Logo

CHP’li gençten Atıcı’ya tepki

Katıldığı bir televizyon programında, ‘O kamplarda militan yetiştiriliyor’ çıkışıyla dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'ya tepki geldi

CHP’li gençten Atıcı’ya tepki

Katıldığı bir televizyon programında, ‘O kamplarda militan yetiştiriliyor’ çıkışıyla dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, o kamplardan biri olarak gösterdiği Silifke İlçesi’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı’na girerek incelemelerde bulundu. Milletvekili Atıcı, bir süre sonra kampa gelen Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş’le tartıştı. CHP’li Atıcı ile müdürün tartışması bitince, sinema kampına katılan Kastamonulu kurs öğrencisi Muhammed Ilgaz söz aldı.

‘Özür dilemelisiniz’

Ilgaz, Milletvekili Atıcı’ya tepkisini şöyle dile getirdi: “Benim ailem beni arıyor ‘nedir bu’ diye. Benim ailem CHP üyesi, ben de 20 yaşındayım. Atatürkçü Düşünce Derneği Kastamonu Genel Sekreteriyim. Herhangi bilgi almadan, siz bize ‘militan’ dediniz. Bizden özür dilemek zorundasınız.”

Aytuğ Atıcı ise, “Burada yaptığınız iş ile bir önceki kamplarda yapılan bir işin ilgisinin olmadığını görmüş durumdayız” ifadesini kullandı.

Müdürle sert atışma yaşadılar

Atıcı, Güneş’e, geçen temmuz ayı başında Ak Parti Konya Gençlik Kolları’nca lise öğrencilere yönelik düzenlenen ‘Diriliş Muştusu Yaz Kampı’na neden izin verdiğini sordu. Müdür Güneş’in “Bana gelen emir üzerine izin verdim” demesi üzerine Atıcı da “Siz burada bürokrat olarak yasadışı bir işe engel olmak zorundasınız” diye yanıt verdi. Şaban Güneş de, “Bana aynı yapıda diriliş değil de bilmem sevgi muştusu üniversite topluluğu gelse ona da izin veririm. Benim çizgim şudur, bölücü olmasın, hain olmasın, bayrağını vatanını milletini seven her gence devletimin tesisleri açıktır” diye konuştu.

Haberin Devamı