Gazete Vatan Logo

CHP, ittifakı halkla yapacak

CHP’li Seyit Torun, “Biz ittifakı halkla, milletle yapacağız. Tabanda vatandaşla ittifak yapacağız. Bizim amacımız bir taban ittifakı ile bir derman belediyeciliğini ortaya koymak” dedi

CHP, ittifakı halkla yapacak

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. MYK açıklamasını, Parti Sözcüsü Faik Öztrak yerine, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptı. Torun, toplantı devam ederken düzenlediği basın toplantısında, şunları kaydetti:

PANİK İÇİNDELER: Yağmacı ve betoncu AKP’nin artık bu anlayışı bitmiştir. Şimdi içinde bulundukları durumdan kurtulmak için ittifak görüşmeleri yapıyorlar. Seçimi kazanamayacağınız anlayışıyla korku ve panik içinde misiniz? Siz o kentleri geçmişte ittifakla kazanmadınız, sadece kötü bir belediyecilik anlayışı ortaya koydunuz. Ülkeyi kötü yönettiniz ve bunun korkusuyla hareket ediyorsunuz.

TABANDA İTTİFAK YAPACAĞIZ: Ne yaparsanız yapın belediyecilikte artık sizin haramicilik döneminiz bitmiştir. Biz ittifakı halkla, milletle yapacağız. Biz hangi partiden olursa olsun tabanda vatandaşla ittifak yapacağız. Biz CHP’nin derman belediyeciliğini, sosyal demokrat belediyeciliği iktidara getireceğiz. Biz artık kentlerimizi ortak toplumsal sözleşmeyle, ortak akılla yöneteceğiz. Birbirimizi kucaklayacağız ve bir arada yaşamanın mutluluğunu tadacağız. Ayrıştırıcı değil kucaklayıcı olacağız.

Haberin Devamı

SİZ GÖNÜL KIRDINIZ: AKP Genel Başkanı, gönül belediyeciliğinden söz ediyor, siz çok gönül kırdınız, kalp kırdınız. Şimdi vatandaşı kandırmaya çalışacaksınız ama bu da mümkün olmayacak.

Geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, hangi siyasal anlayışa sahip olursa olsun bizim amacımız bir taban ittifakı ile bir derman belediyeciliğini ortaya koymak.

ÇÖZÜM CHP: AKP ile MHP her ne kadar ittifak kuracaklarını ifade ederlerse etsinler, inanıyorum ki, vatandaşlarımız tabanda kuracağı ittifaklarla kendisini yönetecek anlayışı göreve getirecektir. İster Trump ister Putin ile ittifak kursunlar, artık çözüm onlar için bitmiştir çözüm CHP’dedir.

PEYDER PEY AÇIKLAYACAĞIZ: (Adayların ne zaman açıklanacağı konusunda) Biz görevde olduğumuz belediyeleri elbette ki ayrıca değerlendireceğiz. Bugüne kadar ortaya koydukları performansları belli. Devam edip etmeyeceklerimizi açıklayacağız. Biz bütün belediyeleri şöyle sıraladık. Yüksek oy oranıyla kazandığımız kaybettiğimiz, az oy oranla kaybetiğimiz ve kazandığımız yerler olarak ayırdık. Bunları da belli değerlendirmelere tabii tutarak peyder pey açıklayacağız.

Haberin Devamı

BAHÇELİ’NİN KORKUSU: Bahçeli, kendisinin bu ittifakta ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyor. Elde ettiği avantajları devam ettirme çabası içinde olabilir. Tabii tavanda kurulan ittifak değil tabanda kurulan ittifaktır. Herhalde korkusu ve endişesi bundan kaynaklanmaktadır.

İÇTÜZÜK AÇIKLAMASI: (Ak Parti’nin İçtüzük taslağı konusunda) Milli iradeyi savunanlar, milletin iradesini saraya teslim etmiştir. Bugün kanun tekliflerinin verilmesi gereken yer TBMM Başkanlığı’dır. Aynı kanun teklifinin saraya gönderilmesi milli iradeye saray tarafından vurulan yeni bir darbedir.

GÖRÜŞMEMİZ YOK: (CHP dışından isimlerin aday olup olmayacağı konusunda) CHP dışından bir isimle ilgili bir görüşmemiz yok. Ama yarın çıkar değerlendirilir.

Haberin Devamı

ÖNSEÇİM AĞIRLIKLI OLACAK

(CHP’de adayların hangi yöntemle belirleneceği konusunda) Önseçim tabii ki yapılacak. Aday tespitinde tek bir yöntem uygulanmayacak. Önseçim, eğilim yoklaması, merkez yoklaması olacak. Bunlar anketlerle beslenecek. İlla tamamında önseçim, eğilim yoklaması, merkez yoklaması olacak diye bir şey yok. Ama ağırlıklı olarak da tabii ki önseçim kullanacağımız metotlar arasında aday tespitinde.