Gazete Vatan Logo

CHP hisseleri için yasayı destekleriz

Bahçeli, “İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devriyle ilgili MHP’yle ortak yasa yapılabilir” diyen Erdoğan’a destek verdi: Hisselerin Hazine ve Türk milletine devri hususunda bir kanun teklifi Meclis’e gelirse, gereğini yaparız

CHP hisseleri için yasayı destekleriz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin devriyle ilgili MHP ile ortak yasal düzenleme yapılabilir” şeklindeki sözlerine destek verdi. Bahçeli, Erdoğan’ın sözlerini MHP Genel Merkezi’nde gazetecilere değerlendirdi. 19 Eylül 2018’de MHP muhabirleriyle bir araya geldiği yemekte İş Bankası ile ilgili yapılan tartışmalar konusunda görüşlerini açık bir şekilde ifade ettiğini anımsatan MHP lideri şunları söyledi: Demiştim ki CHP’nin ‘Atatürk’ün mirası’ diye nitelendirilen payını Türk milletine iade etmesi gerekir. Atatürk’ün gerçek varisi Türk Milleti’dir. Cumhurbaşkanı’nın Macaristan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklama doğrultusunda, şayet İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine ve Türk milletine devri hususunda bir kanun teklifi Meclis’e gelirse, biz gereğini yapacağız ve desteğimizi vereceğiz. Tekraren ifade ediyorum, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek varisi büyük Türk Milleti’dir.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, CHP’nin İş Bankası hisseleri ile ilgili Macaristan dönüşünde şu açıklamayı yapmıştı: Kılıçdaroğlu, ‘Oradan kasamıza giren para yok ki’ diyor. ‘Senin kasana para giriyor’ demiyorum ki. Türk Dil Kurumu’na ve Türk Tarih Kurumu’na belirli temettü geliri aktarılıyor. Ama orada yönetim kuruluna CHP niye 4 adam koyuyor? Yönetim kurulundaymışlar ama inisiyatifleri yokmuş. Yönetim kuruluna gireceksin, ama hiçbir inisiyatifin olmayacak. Böyle saçmalık olur mu? İnisiyatifleri yoksa o dört kişiyi çeksinler o zaman. Diyoruz ki: Buradaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti neyse bu vasiyetin Hazine’ye devrini gerçekleştirelim. Çünkü bu şahıslara ait bir hak değildir. CHP’nin hakkı hiç değildir. MHP’li arkadaşlarla birlikte yapılacak bir yasal düzenlemeyle bu işin yoluna koyulabileceği kanaatindeyim.

Haberin Devamı

CHP: Kanun Anayasa’ya aykırı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İş Bankası’ndaki CHP hisseleriyle ilgili çıkışına tepki gösterdi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Özel, şunları söyledi: Cumhuriyetin tüm değerleriyle, kurucularıyla kavga eden, İkinci Cumhurbaşkanı’na her fırsatta dil uzatan, onun üzerinden Atatürk ile hesaplaşan birisi, bir yandan da İş Bankası hisselerine kafayı takmış durumda. MHP ile birlikte düzenleme yapılabileceğini söylemiş. Vasiyet özel hukuktur. Özel hukuku genel hukuk kuralları aşamaz. Buna karşı kanun çıkaramazsın. Anayasa, yasa ve ahlaka aykırı iştir. Buna tenezzül ederlerse bildikleri ve akıllarına gelmedik bütün yöntemlerle itiraz ederiz, direniriz, şaşırtırız, pişman ederiz ama günü geldiğinde de tarihin çöplüğünde bu tenezzülünle yerini alırsın.

Haberin Devamı