Gazete Vatan Logo

CHP: FETÖ ile mücadele amacından saptırıldı

AK Parti hükümetinin kendisine muhalefet eden tüm toplumsal unsurları sindirmek istediğini öne süren CHP’li Özel, tutuklu Cumhuriyet ve Sözcü gazetesi çalışanlarını örnek gösterdi.

CHP: FETÖ ile mücadele amacından saptırıldı

CHP Cezaevlerini İnceleme Komisyonu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel’in de aralarında bulunduğu bir heyetle, 10-11 Ağustos tarihlerinde Silivri ve Bakırköy cezaevlerinde tutuklu gazetecilerle görüştü. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ziyaretin ardından yaptığı yazılı açıklamada, cezaevi ziyaretlerinde Cumhuriyet Gazetesi davasından tutuklu Murat Sabuncu, Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık ve Ahmet Kemal Aydoğdu ile tutuklu Sözcü Gazetesi çalışanları Gökmen Ulu, Mediha Olgun ve tutuklu DieWelt çalışanı Deniz Yücel ile görüştüklerini kaydetti.

Haklarda kısıtlama

AK Parti hükümetinin FETÖ ile mücadelesinde amacından saptığını ifade eden Özel, “Kendisine muhalefet eden tüm toplumsal unsurları sindirmek istiyor ve toplumun geniş kesimlerine gözdağı veriyor” dedi. Parti olarak gazetecilerin tutuksuz yargılanmalarının esas olduğu ilkesiyle hareket ettiklerine dikkat çeken Özel, şöyle devam etti: “FETÖ ile asla yanyana gelemeyecek olan Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerinin çalışanlarına yönelik bu operasyonlar da bu sindirme girişiminin önemli bir parçasını oluşturuyor. Tutuklu Cumhuriyet Gazetesi çalışanları, heyetimizle yaptığı görüşmelerde, ilk duruşmada iddianamenin çöktüğünü, bunu mahkeme heyetinin dahi bazı ifadelerinde kabul ettiklerine işaret etti. CHP olarak gazetecilerin tutuksuz yargılanmalarının esas olduğu ilkesiyle hareket ediyoruz. Ancak her geçen gün cezaevlerinde tutuklu gazeteci sayısının giderek artması, ülkemizdeki demokratik standartların geriye gidişinin de en önemli göstergelerinden biri olarak kayıtlara geçiyor. Ayrıca telefon ve görüşme hakkı başta olmak üzere, cezaevlerinde tutulanların önceden sahip olduğu pek çok hakta geriye gidiş yaşandığı görülüyor.”

Haberin Devamı