Gazete Vatan Logo

CHP’den Soçi desteği!

Suriye ile ilgili Soçi zirvesinde alınan kararlar için “Şimdi bizim istediğimiz noktaya geldiler” diyen CHP lideri, ekledi: Türkiye’nin bütün komşularıyla barış içinde yaşaması için üstümüze ne düşüyorsa her türlü desteği vermeye hazırız

CHP’den Soçi desteği!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soçi zirvesinden çıkan kararlara destek sözü verdi. Kılıçdaroğlu dün İstanbul’da Ambarlı Limanı’nı ziyaretinde, Soçi ile ilgil isoru üzerine şöyle konuştu:

Biz 2013 yılında, Türkiye’de Uluslararası Suriye Konferansı düzenlenmesini istedik. Rusya’yı çağırın, Amerika’yı çağırın, Avrupa Birliği’ni çağırın, Arap ligini çağırın ve Suriye’nin taraflarını çağırın ve Türkiye bu soruna çözüm bulsun dedik ama ellerinin tersiyle ittiler. Şimdi bizim istediğimiz noktaya geldiler. Suriye’nin sorununu çözmek istiyorlar. Çözülürse son derece mutlu oluruz. Suriye’nin bütünlüğünden, Irak’ın bütünlüğünden yanayız. Türkiye’nin bütün komşularıyla barış içinde yaşamasını isteriz ve bunun için bizim üstümüze ne düşüyorsa her türlü desteği vermeye hazırız.

Sarraf tepkisi

“Başbakan Binali Yıldırım, Sarraf davasını ve Amerika’daki gelişmelere işaret ederek, ‘Bu Türkiye’nin ilişkilerini küresel ölçekte etkiliyor’ dedi. Bir de ekonomi hakkında bankaların üzerinden kriz söylentileri yaratanların sukutu hayale uğrayacağını söyledi. Sizin değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?” şeklindeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

Haberin Devamı

Ne olursa olsun, o dava görüşülmeden, davanın ayrıntıları ortaya çıkmadan bugünden yorum yapmak asla doğru değildir. Sayın Yıldırım’ın da yorum yapması doğru değildir. Orada bir yargılama var. Yani rüşvet veren, yolsuzluk yapan, vergi ödememek için her türlü yola başvuran bir adam yargılanıyor. Dolayısıyla bunu bir Türkiye meselesi haline getirmek, bir milli mesele haline getirmek doğru değil. Yolsuzluk, hırsızlık, dünyanın hiçbir tarafında, hiçbir ülkesinde milli mesele olarak görülemez.

‘İstanbul’u alacağız’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi’nin Gürpınar’daki Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde kadınlarla bir araya geldi. Kadınların kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Size sözüm söz, 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız” dedi.

Kendisi için normal bir hayatın artık bittiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “ Evi de arada bir ziyaret ediyorum. Hanımla arada bir de konuşuyoruz.

Haberin Devamı

O da çalışıyor. Ben de çalışıyorum.

O da aynı dertleri taşıyor.

Ben de aynı dertleri taşıyorum. Sizin dertleriniz gibi. Benim şahsi hiçbir derdim yok. Çok şükür çocuklar büyüdü. Elleri ekmek tutuyor. Oğlan da askerden gelecek inşallah, onun da eli ekmek tutarsa bizim derdimiz yok. Parayla, pulla benim ilişkim de yok” diye konuştu.

‘Siyasi zemine uygun ortam’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Soçi zirvesiyle ilgili, “Biz CHP olarak, Suriye’de iç savaşı sona erdirecek, toprak bütünlüğünü ve istikrarı sağlayacak her türlü yapıcı katkıyı olumlu buluyoruz. Artık taraflar yoruldu. Araziden IŞİD temizlendi. IŞİD dışında kalan unsurların sayısı da azaldı. Siyasi zemin için uygun bir ortam. Bunu ilerletmek gerekiyor. Cenevre’de umuyorum önemli bir ilerleme kaydedilir” dedi.