Gazete Vatan Logo

CHP'den ittifak açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Yerel seçimlerde gündemimizde ittifak yok. Biz, her bir ilde, ilçede mutabakatı sağlayacak, tüm partilerin oyunu alacak adayları göstereceğiz" dedi. 'İstanbul'da ön seçim olursa Muharrem İnce'nin aday olabileceği' açıklamaları ile ilgili de konuşan Öztrak, "Yöntem konusunda konuşmak erken. Adayların belirlenme yöntemlerine Parti Meclisi karar verir" ifadesini kullandı.

CHP'den ittifak açıklaması!

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamada bulundu. CHP Sözcüsü Öztrak, kredibilite ve denetim için Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 13 maddenin uygulanması ve TBMM çatısı altında ikinci büyük partinin başkanı olacağı bir kesin hesap komisyonunun kurulması önerisinde bulundu.

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın durumuna da değinen Öztrak, "Kendisinden haber alınamıyor, öldürüldüğü iddia ediliyor. Bunu basın özgürlüğü bakımından kabul etmemiz mümkün değil ve bütün dünya bu konuda ayakta, öyle gözüküyor. Canı ülkemize emanet olan bu kişi ile ilgili durumun derhal aydınlatılması Türkiye'nin gerçekten bir hukuk devleti olduğunu gösterecektir" dedi.

'12 EKİMDE ADAY AÇIKLAMASI YOK'

Öztrak, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile HDP'li Celal Doğan'ın İstanbul'daki görüşmesinin ittifak görüşmesi olup olmadığı" sorusunun yöneltildiği Öztrak, "Lütfen öküzün altında buzağı aramayın. Genel Başkanımız açıklıyor, ben açıklıyorum. Şu anda ittifak bizim gündemimizde yok. Biz, tabanda mutabakatı sağlayacak, sevilen, hizmet yapabilecek adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız ve bu çerçevede adaylarımıza gerekli desteği alacağız." dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu'nun 12 Ekim Cuma günü bir toplantı yaparak, partisinin 100'e yakın belediye başkan adayını açıklayacağına yönelik iddiaların" sorulduğu Öztrak, "CHP'de aday açıklamanını bir yöntemi vardır. Bugün ayın 8'i, 4 gün kalmış. Herhangi bir Parti Meclisi toplantısı yapılacağına dair bir şey duydunuz mu? Yok. Parti Meclisi toplantısı yapmadan biz aday falan açıklayamayız. Onun için bu söylenenlerin gerçekle ilgisi yok. Ayın 12'sinde aday açıklanması gibi bir olay doğru değil." karşılığını verdi.

'İTTİFAK İÇİN HAZIRLIK YOK'

"CHP'nin yerel seçimde ittifak yapıp yapmayacağı" sorusu üzerine Öztrak, "Böyle bir hazırlık yok, gündemimizde ittifak yok. Biz, her bir ilde, ilçede mutabakatı sağlayacak, tüm partilerin oyunu alacak adayları göstereciğiz ve bu seçimde en büyük başarıyı elde eden, bu seçimden galibiyetle çıkacak olan parti CHP olacak." ifadesini kullandı. "Af tartışmalarına" ilişkin soru üzerine Öztrak, tartışmaları izlediklerini, önerilerden sonra CHP'nin konuşacağını söyledi.

Haberin Devamı

ÖN SEÇİM OLACAK MI?

"MYK'de aday belirlemeye ilişkin ön seçim konuşuldu mu? 'İstanbul'da ön seçim olursa Muharrem İnce'nin aday olabileceği' açıklamalarını nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine Öztrak, yöntem konusunu il ve ilçe bazında söyleyebilmek için erken olduğunu, yöntemlere Parti Meclisi'nin karar vereceğine değindi. Faik Öztrak, Parti Meclisi'nin acil bir durum çıkmaması durumunda normal süresinde yapılacağını kaydetti.