Gazete Vatan Logo

CHP'den bomba iddia! 'İYİ Parti 26 Ağustos'taki seçime giremez'

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçimlerin 26 Ağustos 2018'de seçimin yapılması durumunda 1 Nisan'da büyük kurultayını yapan İYİ Parti'nin seçime katılamayacağını öne sürdü. İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray ise seçime katılmalarının önünde engel olmadığını söyledi.

CHP'den bomba iddia! 'İYİ Parti 26 Ağustos'taki seçime giremez'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Ağustos'ta gerken seçim yapalım çıkışı kulisleri hareketlendirdi. Ankara'da peş peşe görüşmeler yapılırken CHP'den bomba iddia geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk TV'de katılıdğı yayında seçimlerin 26 Ağustos 2018'de seçimin yapılması durumunda 1 Nisan'da büyük kurultayını yapan İYİ Parti'nin seçime katılamayacağını öne sürdü. Seçim kanunu hatırlatan Özel, "Bir partinin seçime katılabilmesi için 41 ilde örgütlenmesi lazım. Büyük kurultayının üzerinden en az 6 ay geçmesi lazım" dedi. Özel, "Seçim kanunu diyor ki, bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde örgütlenmiş olması lazım. Daha sonra büyük kurultayını yapmış olması lazım. Ve büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül'de dolduruyor. Seçimler 26 Ağustos'ta gerçekleşirse İYİ Parti seçime katılamaz. Devlet Bahçeli 'Biz İYİ Parti olmadan seçime girmek istiyoruz' diyor. 1 Nisan'da kurulan bir partiden korkan Devlet Bahçeli ve kadrosu 26 Ağustos'a seçimi çekmek istemiştir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ: SEÇİME GİRMEMİZİN ÖNÜNDE ENGEL YOK

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray, İYİ Parti'nin büyük kurultayının üzerinden 6 ay geçmediği için olası bir erken seçime giremeyeceği iddiaları için, seçime mutlaka gireceklerini ve hukuki bir engel olmadığını söyledi. Çıray, "İYİ Parti seçime giremezse bu darbe anlamına gelir. Hiçbir hukuki engel yok" dedi. İYİ Parti, büyük kurultayını geçtiğimiz ay toplamıştı. YSK, büyük kurultaydan bir süre önce seçime girebilecek yeterlilikte partiler arasında İYİ Parti'nin ismine yer vermemişti.