Gazete Vatan Logo

Chantua Evleri’nin de sahipleri dolandırıldı

Anadolu Konut Sanayi şimdi de Kınalı I, II ve III ile Chantua Evleri’nde vurgun yaptı.

Emlak sektöründeki dolandırıcılık krizi büyüyor. Beylikdüzü’nde inşa ettiği ArtCanadian Çelikevler ve ArtCanadian Residence projesinden konut satın alan 300 kişiyi mağdur eden iflasın eşiğindeki AKS Anadolu Konut Sanayii’nin Silivri’de de 500’e yakın vatandaşı mağdur ettiği ortaya çıktı. Kınalı I, II ve III ile Chantua Evleri adıyla projelerin yapımına başlayan AKS Konut Sanayi, bu inşaatları yarım bıraktı. Toplam 4 proje aşamasında en ileri düzeydeki Kınalı I projesinde yer alan 100 konutun kaba inşaatı ile ince inşaatının bir kısmı bitti. Elektrik, su ve doğalgaz bağlantısı yapılmadı. Site sakinleri yaklaşık 2-3 milyon YTL harcayarak inşaatı bitirmek için örgütlendi.

İhtiyati tedbir kararı çıktı

Projeler üzerinde Bayramoğlu Faktoring’in 15 milyon YTL’lik ihtiyati tedbir kararı bulunuyor. Konut satın alanlar da mahkemeye başvurarak tespit yaptırıp projeyi devralmak istiyor. Konut sahiplerinin inşaatı devralıp, konutları tamamlayabilmek için faktoring şirketine olan borcu faiziyle birlikte kapatması gerekiyor.

Konut satın alan ve adının açıklanmasını istemeyen bir hukukçu, “Şirketin kurucu ve hissedarları arasında yer alan Ali Yılmaz ve Nusret Görmüş sahte iflastan sabıkalı. Ayrıca karşılıksız çekten haklarında hüküm bulunuyor” diye konuştu.

Projeden konut satın alanların önemli bir kısmı ise konuşmaktan korkuyor. Çünkü şirkete verdikleri senet ile ilgili icra ve haciz işlemi yapılmasından çekiniyor.

Projede imar izninin 2 katı kullanıldı. Onaylanan projede villaların taban oturumu 70 metrekare toplam inşaat alanı 140 metrekare olması gerekirken, 140 metrekare taban oturumlu 280 metrekare alanlı villalar yapıldı.

Haberin Devamı