Gazete Vatan Logo

Ceza onaylanırsa 7 yıl 2 ay yatacak

İzmir-Aydın otoyolunda Özçelik çifti ve kızları Zeynep’in ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Özçelik Ailesi’nin avukatı, kararı temyiz edecek.

Ceza onaylanırsa 7 yıl 2 ay yatacak

İzmir-Aydın yolunda, otomobillerine arkadan çarptığı Ayhan Özçelik (59), eşi Nilgün Özçelik (51) ve kızı Zeynep Özçelik’in (16) ölümüne neden olan ‘Behzat Ç.’nin senaristi, yazar Emrah Serbes, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ suçundan yargılandığı İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada karar duruşmasına çıktı. Duruşmaya kazada babası, annesi ve kız kardeşini kaybeden Ahmet Mert Özçelik de katıldı. Karar öncesi son sözü sorulan Serbes, ailenin geride kalan tek üyesi Ahmet Mert Özçelik’ten özür dileyerek, “Ben bugüne kadar mahkemenin prosedürlerini bilmediğim için aileden özür dilemedim. Burada Ahmet Mert Özçelik’ten özür dilerim. Benim yüzümden ailesini kaybetti. Keşke o 3 insanın yerine ben ölseydim. Benim bunu düşünmediğim bir anım bile yok. Tekrar söylemek isterim ki bu bir kazaydı. Yol karanlık ve yağışlıydı. Bir saniyem daha olsa kurtarabilirdim. Bu kaza herkesin başına gelebilir. Ben kesinlikle alkollü değildim. Bilincim yerindeydi. Mahkemenin karar verirken bunu göz önünde bulundurmasını istiyorum. Ben mahkemenin adaletine güveniyorum” dedi.

Haberin Devamı

İndirim uygulanmadı

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Serbes’e ‘taksirle öldürme’ suçundan 10 yıl hapis cezası verirken, ‘bilinçli taksirle öldürme’ hükümlerini uygulayıp, cezasını 13 yıl 4 aya çıkardı. Heyet, ayrıca Emrah Serbes’in sürücü belgesine de 2 yıl 6 ay süreyle el koyulmasına karar verirken, cezada indirim de uygulamadı. Kazada ilk önce sürücü olduğunu söyleyen tutuksuz sanık Kenan Doğru ise 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararın açıklanmasının ardından arkasına doğru dönen Emrah Serbes, salondakilere, “Kendinize iyi bakın dostlar, beni düşünmeyin. Su akar, yolunu bulur” dedi. Bunun üzerine karşı tarafın yakınları, “Senaryo yazarsın” diyerek, Serbes’e tepki gösterdi.

‘Cezayı kabul etmiyoruz’
Kazada babasını, annesini ve kız kardeşini yitiren Ahmet Mert Özçelik’in avukatı Burcu Ece Güler, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, “Yargılamanın 3 celse gibi bu kadar kısa sürede sonuçlanması sevindirici. Mahkeme ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten’ ceza verdi. Kenan Doğru açısından ise cezayı kabul etmiyoruz. Çünkü yargılamayı etkilemeye dönük hareket içerisinde bulunmuştu. Bunun da üst sınırı 2 yıldır. Kararı hem Emrah Serbes hem de Kenan Doğru yönünden Bölge Adliye Mahkemesi’nde temyiz edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı