Gazete Vatan Logo
Magazin Ceylan'dan akıl karıştıran çıkış: Bir kadınla...

Ceylan'dan akıl karıştıran çıkış: Bir kadınla...

Son dönemlerin en çok konuşulan isimlerinden olan müzisyen Ceylan Ertem, katıldığı söyleşide, "Bir kadınla aşk yaşamayı çok isterim ama erkeklerden de vazgeçmedim" açıklamasıyla akılları karıştırdı.

Ceylan'dan akıl karıştıran çıkış: Bir kadınla...

Caz müzik denilince akla gelen ilk isimlerden olan Ceylan Ertem, çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı. Ceylan Ertem, geçen yıl çıkan 'Yine de Amin' albümündeki 'Nilüfer' isimli şarkısını hayalinde oluşturduğu bir kadına yazdığını söyledi. Kadınları aşağılayan şarkılardan insanların çok sıkıldığını belirten Ceylan Ertem, "Bir kadınla aşk yaşamayı çok isterim" dedi.

KADINLARI AŞAĞILAYAN ŞARKILARDAN ÇOK SIKILDIK

Geçtiğimiz Çarşamba İstanbul Kadıköy'de bulunan eğlencemekânı Mecra'da sevenleriyle 'Misafir Odası' isimli söyleşi etkinliğinde buluş Ceylan Ertem, ilginç açıklamalarda bulundu. Ceylan Ertem, söyleşide alternatif müzik yapan kadın sanatçıların şarkı sözlerinin 'ince şeyleri anlamaya yönelik' olduğuna yönelik bir yoruma, "Hepimiz var olan kabadayı erkek dilinden, ya da erkek şarkı sözü yazarlarının 'Deli Kadın' gibi istemeden de olsa kadınları aşağılayan şarkılarından çok sıkıldık" dedi.

"ŞARKIYI HAYALİMDE CANLANDIRDIĞIM KADINA AŞIK OLARAK YAZDIM"

Sanatçı, "Şarkıların hep kadının erkeğe yazdığı şarkılar mı? Kadının kadına duyguları da var mı?" sorusuna 2017'de söylediği 'Nilüfer' şarkısını örnek göstererek şöyle cevap verdi: "Hayalimde bir kadın canlandırdım. O kadına aşık olduğumu düşünerek o şarkıyı yazdım."

Haberin Devamı

"BİR KADINLA AŞK YAŞAMAYI ÇOK İSTİYORUM AMA ERKEKLERDEN VAZGEÇMEDİM"

Ceylan Ertem, aşk şarkısı yazarken düşünmenin yeterli olup olmadığına yönelik soruya da, "Hepimizin içinde kadınları arzulayan bir yan var. Bunu kimse inkâr etmesin. Ben kadınları da erkekleri de çok seviyorum. İnşallah, Allah'ım, senden tek bir isteğim var: Bir kadınla aşk yaşamak. Ama şu an erkekleri hâlâ çok seviyorum. Erkeklerden vazgeçemedim ama…" diyerek cevap verdi.