Gazete Vatan Logo

Cerrahi müdahale olmadan göz altı torbalarından kurtulun

Göz ve göz çevresi dokusu, estetik cerrahi açısından çekinilen bölgeler arasında yer alıyor. “Non-invaziv” tekniği ise cerrahi müdahale olmaksızın iki haftada göz altı torbalarını iyileştiriyor.

Cerrahi müdahale olmadan göz altı torbalarından kurtulun

Pek çok kadının korkulu rüyası olan, gözaltı torbaları, genetik ve çevresel faktörlerin dışında bazı hastalıklar sebebiyle ya da beslenme biçiminden kaynaklanabiliyor. Estetik ve Plastik Cerrah Uzmanı Op.Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, “Non inzaviv yöntemiyle, iyileşme sürecini 1 aydan iki haftaya indirdik. Beraberinde yaptığımız doku enjeksiyonuyla tam kemik üzerindeki çıplaklığı da kapatarak hem torbalanmayı azaltıyoruz yağ enjeksiyonuyla da yanak ve göz kapağı geçişini yumuşatarak daha doğal bir görüntü veriyoruz.” diyor.

Göz altı torbalarının hangileri ameliyatsız çözümlerle halledilebiliyor?

Göz altı torbalanmalarında en çok karşılaştığımız sebeplerden biri troid bozukluklarının olması. Genelde bizim toplumda troid bozuklukları çok yüksek oranda görünüyor. Kan tahlillerinde çıkmasa da kişilerin troidlerinde nodül olması veya haşimato zeminin olması ilk başta alt göz kapaklarını etkiliyor. O nedenle kişilerde hemen troid bozukluklarının olup olmadığını sorarım. Dikkat ettiğim konulardan biri de tüp bebek tedavisinin çok sık yapılıyor olması ve bu tüp bebek tedavisiyle beraber hormon değişikliklerinin yüzdeki yansımaları. Özellikle buna maruz kalan kişilerde de göz altı torbalanması sık olabiliyor. Eğer ki hastanın göz alt göz kapağı uygun ise, bunu dolgu desteği ile hem kemiği yükseltmek amacıyla yapacağımız dolgu uygulamasıyla kapatacağımızı düşünüyorsak onu işleme alıyoruz. Eğer ki bu aşamayı geçtiyse torbalar çok aşikâr ön plandaysa, bu hastaya cerrahi öneriyoruz.

Haberin Devamı

İki haftada iyileşmek mümkün

İyileşme dönemi çok uzun sürüyor mu? Tekniği eskiye göre biraz daha küçülttük. Daha minimalleştirdik. O zaman şişlikler daha az oluyor. Diğer türlü aşamalarda daha uzun sürüyordu iyileşme süreci 1 ay sürüyordu şimdi 2 hafta. Beraberinde de doku enjeksiyonu yaparak tam kemik üzerindeki çıplaklığı da kapatarak hem torbalanmayı azaltıyoruz, yağ enjeksiyonuyla da yanak ve göz kapağı geçişini yumuşatarak daha doğal bir görüntü veriyoruz.

Çökükler kapatılabiliyor

Enjeksiyon dediğiniz şey nedir?

Haberin Devamı

Non invaziv uygulaması. Bazı çöküklükleri kapatarak gerçekten çok güzel sonuç alabiliyorsunuz. Ama bazı cerrahi gerektiren uygulamalarda bu teknik çok zorlanmamalı.

Göz altı dolgu uygulaması bu teknik.

Kaç kere yapıyorsunuz?

Genelde bir kez yapılıyor ama ben üçe bölmeyi tercih ediyorum. Göz altı çok çabuk şişen bir bölge ve kullandığınız dolgu Hyalüronik Asit dolgusu olduğu için onun dolması da su çekmeye müsait, fazla yapıldığında aşırı düzeyde şişiyor. Bu nedenle daha kontrollü görüp ilerlemeyi tercih ediyorum. 2-3 günlük bir ödem süreci var o ödem süreci geçtikten sonra nihai sonuca ulaşılıyor. Gayet sonuçlar alıyoruz ama dediğimiz gibi kişinin sigara içmesi, alkol alması, uykusuzluğu gibi bir yaşam şekli var ise bu her zaman her yapılan uygulamayı etkiliyor.

Ameliyatla çözdüğünüzde ne kadar dayanıyor, non invaziv yöntemlerle ne kadar dayanıyor?

Eğer non invaziv yöntem yetecek bir uygulama ise 2-3 sene civarında kullanır. Ameliyatta torbalar ön planda olduğu için kişi 8-10 sene kullanır.

Haberin Devamı