Gazete Vatan Logo

Cennetten bir köşe: Mavi Deniz Selimiye

Marmaris'ten 40 kilometre uzaklıkta yer alan Selimiye’deki Mavi Deniz, hem restoranı hem de konumuyla bir cennet...

Cennetten bir köşe: Mavi Deniz Selimiye

ış bitti, bahar geldi. Önümüz yaz. Yaza doğru hem kışın yorgunluğunu atmak, hem de kendizi bulutların üzerinde hissetmek ister misiniz? Eğer "Evet" diyorsanız işte ise eşsiz bir fırsat; Mavi Deniz Selimiye... Selimiye, Marmaris'ten yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta Bozburun yolu üzerinde cennet gibi bir köy. Ve köyde hem konaklaması, hem de restoranıyla Mavi Deniz sizi bekliyor. Esra - Ramazan Şahin'in ev sahipliğinde kendinizi ayrıcalıklı hissedecek, yörede haklı bir şöhreti olan Kıvanç ustanın inanılmaz lezzetteki mezeleri, kalamarı, ahtapot ızgarası ve günlük balıklarının tadına doyamayacak, restoranın şefi Erman Mete liderliğindeki Erhan ve Ercan'ın servisleriyle muhteşem günler geçireceksiniz.

Masalar iskele üzerinde...

Kuş seslerinin eksik olmadığı bahçeden geçtikten sonra sizi Mavi Deniz karşılıyor. Burası hem şık bir motel, hem de müthiş konumu olan bir restoran. Masalar iskele üzerinde, denizde ahtapotlar, kalamarlar, balıklar geziniyor. Restoranın boylu, poslu, güler yüzlü şefi Erman Mete... Mutfakta ise ünü dört bir yana yayılmış Kıvanç usta var. Kıvanç usta tüm hünerini göstermiş, öyle döktürmüş ki, sanki meze dolabı değil, kuyumcu dükkanı.. Deniz börülcesi, kabak çiçeği dolması, şakşuka, atom, taze toplanmış yeşilliklerden yapılmış salata... Kalamar ve ahtapot ızgara dillere destan.

Haberin Devamı

Nasıl gidilir?

Uçakla gidelim diyorsanız Dalaman Havalimanı'na ineceksiniz. Dalaman'dan Havaş ya da Muğla Belediyesi'nin otobüsleri var; biniyorsunuz.

Yaklaşık 1.5 saat sonra Marmaris Otogarı'ndasınız. Oradan da Selimiye dolmuşları var. 1 saat sonra Selimiye'ye varıyorsunuz. Ya da Dalaman'dan otomobil kiralayabilir, veya Mavi Deniz'i arayarak özel araç talep edebilirsiniz.

Nereler gezilir?

Bir gününüzü tekne gezisinize ayırın. Öyle güzel koylar, adalar var ki; bunu mutlaka ama mutlaka yapın. Selimiye'ye gelirken ya da dönerken Turgut Şelalesi'ni de görün. Kızkumu'nda denizin içinde yürüyüş yapmayı unutmayın. Dönerken bal, kekik, zeytinyağı gibi yöresel ürünler de alın.