Bas bas paraları Leyla’ya bas bas dolarları Yıldız’a

Yıldız Tilbe nevi şahsına mahsus ünlülerimizdendir. Yapaylığı yoktur acayip dobradır, içi, dışı birdir. Aklına geleni söyler kafasına estiği gibi davranır. Ne zaman ne diyeceğini ve ne yapacağını kendisi dahil kimse bilemez. Ancak 52 yaşındaki İzmirli sanatçı her defasında mutlaka dikkat çeker. Yıldız yine yapmış yapacağını ve bu kez ekonomiye bir çözüm üretmiş. Doların önlenemeyen yükselişi hakkında ‘’TL basıyorsak dolar da basarız, nedir yani?’’ demiş. Hızını alamayan ünlü şarkıcı ‘’Pound da euro da basalım. Dünyanın bütün paralarını basalım’’ önerisinde bulunmuş.

Yıldız’ın yaratıcılığına belki şimdi gülebilirsiniz ama döviz piyasalarındaki olumsuz hareketlenme sona ermezse yakında başka çare kalmayacak. ‘’Bence dünyadaki bütün ülkelerin paralarının değerleri aynı olmalı. Birini diğerinden üstün kılan nedir ki?’’ demesi mantıklı gelmeye başlayacak. Keşke bu dünyada herkes Yıldız Tilbe gibi olabilse ve hiçbir şeyi kendine dert etmese.

Kontrolü dışındaki tüm sorunlara kendi inandığı son derece basit çözümler getirebilse. Ne güzel olur. Bir denemekte yarar var. Halep ordaysa arşın burada. Dert dövizdeyse derman Yıldız’da.

Haberin Devamı

Ne demişler? ‘’Bas bas paraları Leyla’ya. Bas bas dolarları Yıldız’a. Bi’ daha mı geleceğiz dünyaya?”

FİLMİN ADI: CEM YILMAZ MORGÜL

Yıldız Tilbe gibi nevi şahsına mahsus ünlülerimizden biri de Yılmaz Morgül’dür. Yılmaz Morgül kafasına estikçe yaptığı antikalıklarla Yıldız Tilbe’yi aratmaz. Kendisi de en az değerli meslektaşı kadar bu konularda yaratıcıdır. Herkesten farklı konuşma ve davranma konusunda son derece ustadır. Ne zaman ne söyleyeceği ve ne şekilde davranacağı tam bir muammadır. Renkli kişiliğiyle tanınan 54 yaşındaki şarkıcıya Alaçatı sokaklarında rastlamışlar.

‘Survivor’ yarışması mezunu ünlü sanatçı ayak üstü muhabirlerle sohbet etmiş. Gündem yaratacak bir açıklama nasıl bulurum diye düşünürken o anda aklına gelmiş. Durup dururken ‘’Cem Yılmaz bana birkaç kez film teklif etmişti, kabul etmedim’’ demiş. Tek şartla oynayacağını isminin afişte onunla birlikte üstte olmasını teklif ettiğini söylemiş. ‘Cem Yılmaz Morgül’ olarak yazılsın demiş. Ancak Cem kabul etmemiş. Oysa hiç de fena fikir değil.

Haberin Devamı

Ünlü komedyen zaten buna benzer filmler yaptı. Ortak ismi araya koymadı kelimeyi tersten yazdı. GORA ile AROG yapımlarında olduğu gibi. Cem için de bir hava değişikliği olur. Her filminde nerdeyse aynı oyuncu kadrosu var. Kendisi de hem iki farklı rolde hem her sahnede var. Yükü hafifler. Üstelik bugüne kadar deneyip de bir türlü başaramadığı kadar komik de olur. Senaryoya bile gerek yok.

Morgül’ü kendi haline bıraksın yeter. Filmin adı da nasılsa hazır: ‘’Cem Yılmaz Morgül’’. Bundan alası. Şam’da kayısı. Ama orda da Morgül gibisi yok!

DİĞER YENİ YAZILAR