YURDUMUN ŞAİRİ SILA

Şarkıcı Sıla meğer şiir yazmaya da meraklıymış. Geçtiğimiz Ekim ayında ‘’Anlatsam Geçer Mi?’’ isminde bir şiir kitabı çıkartmış. Popülaritesi sayesinde kitap kısa süre içinde 25. baskıya ulaşmış. Sıla şiir tarzıyla ilgili “Severek okuduğum her şairi en az bir kez kıskandım. Ama özgün bir doğam var benim. Yer yer yabaniyim bile. Hep kendi biçemimin peşinde oldum. Öyle olmalıyım diye değil, öyleyim” demiş. 37 yaşındaki ünlü popçunun kendi biçeminin peşinde olduğundan şüphe yok. Yakalayıp yakalayamaması konusunda belki tereddütler olabilir. Çünkü Sıla’nın biçemindeki gizemin sırrını sadece kendisi biliyor. Bu da basit gibi görünen derin anlamlı şiirlerinden belli oluyor.

YURDUMUN ŞAİRİ SILA

Örneğin ‘Çürük’ adlı şaheseri.

‘’Ve her şey tuzla buz

Ve inandığın sıfırda

Sınırda değil sıfırda

Şimdi kesat

Şimdi al sat

Onun kalbi belli ki kasapta

Onun hisleri domates kadar yok

Kan kırmızı laf ezberi dolapta

O dolapta çürür beklemez

Bakkalı ara’’

İşte Sıla’nın şiirlerinden bir tanesi. Kalp kasapta, hisler domateste, laflar dolapta, çözüm bakkalı aramakta. 9 Kasım 2015 yılında saat 21.09’da İzmir’de yazdığı bir diğer şiir ise bambaşka boyutlarda. İsim koymamış ‘’bana bak’’ diye başlamış. Aynen şöyle:

Haberin Devamı

‘’Bana bak

Biz senle bunları aşcaz mı

Kara görüncek mi

Açıktan oraya yüzcez mi

Bu bir cinayet değil ki

Bu bir intihar

Çekmişim tetiği

Sürmüşüm ağzıma

Çek çek hadi korkak

Bi daha ağzına alcan mı’’

Bu da ‘Yatcaz, Kalkcaz, Hooop Ordayım’ türünden olmalı. Bayılıyorum yurdumun şairlerinin harikalarına. Özellikle Sıla’nın yarattıklarına. ‘’Sevişmeden uyumayalım. Anlaşmadan ölmeyelim’’ demesinden belliydi zaten!

Süperstar ‘Metrostar’ olmak istiyor

Ajda Pekkan en büyük hayalinin metroya binmek olduğunu itiraf etmiş. ‘’Bir gün kendimi kamufle edip elime de bir dergi alıp, metroya binmek ve insanları gözlemlemek istiyorum’’ demiş. Ajda’nın giyimine, kuşamına, dış görünüme gösterdiği titizlikle nasıl bir kamuflaja bürüneceğini hayal bile etmek zor. Hadi bunu başardı diyelim. Dergiye bakar gibi yapıp insanları gözlemlediğini varsayalım. Halkın içine karışmak, halkla bütünleşmek, halkın nabzını tutmak. Devir değişiyor. Ajda işini biliyor. 40 yıllık Süperstar artık Metrostar olmak istiyor!

Haberin Devamı

Reklamın kötüsü boşanmanın iyisi olmaz

Mustafa Sandal ile Emina Sandal’ın boşanmanın eşiğine geldiği iddia ediliyordu. Konuyla ilgili konuşmayan ünlü çiftin bir açıklama yapması bekleniyordu. Musti sonunda sessizliğini bozmuş. Instagram’da yeni şarkısını paylaşarak martta çıkacak albümünün reklamını yapmış. Bir saat sonra da Emina, Sırbistan’da çıkacak yeni parçasının Youtube kanalında dinlenebileceğini açıklamış. Takipçileri Musti ile Emina’ya ‘’Boşanma arifesinde reklam mı yapıyorsunuz?’’ diye sormuş. Ne yapsınlar? Reklamın kötüsü boşanmanın iyisi olmaz!

DİĞER YENİ YAZILAR