Afroditler yaşlanmaz

Afroditler yaşlanmaz

Canım Türkiyem’in tek ve gerçek Afrodit’i Yeşilçam’ın efsane yıldızı Banu Alkan’dır. Dubrovnik doğumlu Banu’nun asıl adı Hırvatça ‘Yaban Gülü’ anlamına gelen Remka Rebronja’dır. Banu’nun unutulmaz filmleri arasında ‘Afrodit’, ‘Mavi Yolculuk’, ‘Güneşten de Sıcak’, ‘Vahşi ve Güzel’, ‘Kızgın Güneş’, ‘Sarı Bela’ gibi yapımlar vardır. Ayak parmaklarının ucunda incecik bikinisiyle kumsaldaki koşma sahnesi Türk sinema izleyicisinin hafızalarına kazınmıştır. Banu sırf bu sahne sayesinde kendisine geniş bir hayran kitlesi edinmiştir.

Banu’nun ayrıca Hollywood’un sarışın bombası Marilyn Monroe gibi buğulu bir sesi vardır. O nedenden dolayı da seksi konuşma tarzı şarkıcılık yapması için yeterlidir. ‘Neremi neremi?’yi bu dünyada ondan daha seksi kimse söyleyemez. Bebeğim kelimesi onun ağzından çıkınca kulağa bambaşka hoş gelir.

Hayatı boyunca dünyayı gezmiş olan Banu son olarak ‘Dünya Güzellerim’ adlı bir televizyon programıyla gündeme geldi. Diva Bülent Ersoy, nam-ı diğer Bülent Abla ya da kısaca Babla ve Safiye Soyman ile Hindistan’a filan gitti.

Haberin Devamı

Magazinciler yıllardır kendilerine iyi malzeme veren, renkli haberler yapmalarını sağlayan ve son derece nevi şahsına münhasır bir kadın olan Banu’yu özlemiş. Başka bir şey bulamadıkları için de bu kez her kadının hassas olduğu bir konuya takmış. Yaşlanmayı reddeden her dem taze ve cilveli Banu Alkan’ın önümüzdeki sene 60 yaşına basacağını yazmış. Bırakın bunları beyler! Bazı kadınlar hep oldukları gibi kalır.

Seneler sadece onları güzelleştirir. Şarap misali daha da değerlendirir. Banu Alkan da bu kadınlardan biridir.

Unutmayın. Afroditler yaşlanmaz!

Ben ortaya söylüyorum oğlum sen anla

Afroditler yaşlanmaz

Mazlum Çimen’in oğlu Saki Çimen nişanlısı Gül Zaman’la dünya evine girmiş. Mazlum’u nikah töreninde gören muhabirler fırsatı kaçırmamış. “Sevgiliniz Zühal Olcay ile sizi de nikah masasında görebilir miyiz? Evlilik ister misiniz Zühal Hanım’la?” sorusunu yapıştırmış. Mazlum’un verdiği cevap ise herkesi şaşırtmış. Ünlü balet ve oyuncu “Bu konuda hiçbir şey düşünmüyorum. Zaten gereksiz bir olay. Çünkü güzel giden bir şeyin üstüne yeni bir şey yapmaya hiç gerek yok. Tutmuş bir şeye dokunmamak gerek bence” demiş.

Haberin Devamı

Mazlum Bey evlilik hakkındaki düşüncelerinde kendi açısından haklı olabilir ama zamanlaması manidar. Başından geçen 3 deneyim sonrası evlilik defterini artık kapatmış gibi gözüken Zühal Olcay bu sözlerden etkilenmez.

Hatta o da Mazlum’la yanı fikirde olabilir. Ancak kazın ayağı öyle değil.

Mazlum’un oğlunun mutlu gününde, çiftlerin ilişkilerini resmiyete dökmelerinin lüzumsuz olduğu konusundaki yorumları yanlış anlaşılabilir.

‘Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla’ misali.

‘Ben ortaya söylüyorum. Oğlum sen anla’ şeklinde yorumlanabilir!

DİĞER YENİ YAZILAR