Gazete Vatan Logo

Çekici olmak işimin parçası

Fancy” ve “Problem” parçalarıyla tüm dünyayı kasıp kavuran dünyaca ünlü rap şarkıcısı Avustralyalı Iggy Azalea, ilk kez konser vermek için İstanbul’da.

Çekici olmak işimin parçası

Çocukluğundaki en büyük hayali rap yıldızı olmaktı. Onun hikayesi Martin Scorsese filmlerinde gördüğümüz senaryolar gibi; hayal etmek, dipten zirveye tırmanış ve şaşaalı bir hayat... Liseyi bıraktıktan sonra para kazanmak için bir süre annesiyle birlikte temizliğe gitti, hayalinin peşinden koşmak için ülkesi Avustralya’dan Miami’ye taşındı. “Fancy” ve Ariana Grande ile düeti “Problem”’i ard arda Billboard Hot 100 listesine sokarak The Beatles’ın rekorunu kırdı. Kimden mi bahsediyoruz? Şarkılarının yüzlerce milyon tık aldığı, güzelliğiyle büyüleyen bir rap yıldızı 27 yaşındaki Iggy Azalea’dan... Bugün 19:00’da KüçükçiftlikPark’ta sahne alacak Azaela’yla konuştuk.

İstanbul’a dair en çok merak ettiğiniz şeyler neler?

İstanbul’un çok güzel bir şehir olduğunu duydum. Sadece 1 gün kalacağım. Umarım bir dahaki sefere İstanbul’u keşfetme fırsatı yakalarım.

Hip-hop dünyasında geleneksel olarak bir siyahi hegemonyası söz konusu. Kendinizi nasıl konumlandırıyorsunuz?

Gerçekten de böyle. Algım da son derece karışıktı ve sektörde nasıl karşılanacağımı bilmiyordum.

Haberin Devamı

Özellikle single’larınızda Rita Ora, Jennifer Lopez ve Britney Spears gibi isimlerle çalıştınız. Size neler kattılar?
Kariyerimin ilk dönemlerinde Jennifer Lopez ve Britney Spiears ile kimisi başarılı kimisi çok da başarılı olmayan işlerde yer aldım. Açıkçası ben düet yapmayı seven biri değilim. Zaten şarkılarımı yazarken başka insanları düşünmüyorum, yazabildiğim kadar kendime göre yazmaya çalışıyorum. Bazen biri ile düet yapmak yardım istemek gibi oluyor ve bu durum doğal değil.
Tam bir tenis aşığıyım
Ben tam bir tenis aşığıyım. Çocukluğumdan bu yana en sevdiğim spor tenis diyebilirim. Eğer bir sporu çok seviyorsanız onu hayatınızın vazgeçilmez bir parçası haline getirmelisiniz. Böylece hem vücudunuzu hem de zihninizi geliştirebilirsiniz. Uyumadan önce bol bol squat yapıyorum. Formda kalmak için kahvaltıda sık sık muz, badem ve goji (kurt üzümü) dutlu smoothie içiyorum.
Estetik tabu olmamalı
Göğüslerim ve kalçamda estetik var evet. Estetik konusu tabu olmamalı. İyi ki yaptırmışım. Kime ne? Çekici olmak yaptığım işin çok önemli bir yanı. Bazıları çok yetenekli olup hiç çekici değildir. Kimisinin ise hiç yeteneği olmayıp seksapelitesi ve güzelliği vardır. Bu insanlar diğerlerinden kat kat
fazla para kazanır. Bu tarzda çok tip var.
Bilinmeyenleri...
İsmini köpekten aldı
İsmini, beslediği Iggy adındaki köpeğinden, soyadını ise büyüdüğü sokak yani Azalea Sokak’tan alıyor. Ailesi de Avustralya’da halen bu sokakta yaşıyor.
İnsanlar ona gülüyordu...
Müziğe atıldığı günlerde insanların kendisine güldüğünü çünkü yaptığı müziği beğenmediklerini anlatıyor. Ama bunları umursamadan Youtube’a kendi müzik videolarını yüklemeye başlamış.
Levi’s’in yüzü oldu
2012’de modellik ajansına yazıldıktan sonra Levi’s’ın bir kampanyasının yüzü oldu. 2015 yılında ise Hızlı ve Öfkeli’nin yedinci filminde yer aldı.
10.7 milyon takipçisi var
Birbirinden cüretkar pozlarını paylaştığı Azalea’nın Instagram’da 10.7 milyon takipçsisi var. Özellikle twerk videoları büyük beğeni topluyor.
Dansla 15 kilo verdi
Mo Bounce şarkısıyla listeleri alt üst eden şarkıcı, klipte yaptığı twerk dansının provalarında bir haftada 15 kilo verdiğini söyledi.
Favori markası Prada
Takım sporlarını çok seviyor. En sevdiği yemek tako ve mor rengine hayran. Gucci mi Prada mı daha şık sorusuna Prada diye cevap veriyor.
Mariah Carey hayranı
Tahiti’yi çok romantik buluyor ve tatilini orada geçirmeye bayılıyor.
Ayrıca Mariah Carey hayranı ve onun gibi olmak istiyor.
Spotify favorileri
- The Rolling Stones, Sympathy For The Devil
- Michael Jackson, Thriller
- Prince, Purple Rain
- The Beastie Boys, Licensed to Ill
- The Notorious B.I.G., Ready To Die
- Nas, Illmatic
- 2Pac, Me Against The World
- Lil Kim, Hard Core
- Jay Z, Reasonable Doubt
- Spice Girls, Spice World

Haberin Devamı