Gazete Vatan Logo

Cannes’da Türkiye’yi temsil edecekler

Yaşar Üniversitesi’nde okuyan Doğa Çakalöz, “2’nci Kristal Kamera Kısa Film Yarışması”nda birinci olmayı başardı. Filmi, önümüzdeki yıl Cannes’da yarışacak.

Cannes’da Türkiye’yi temsil edecekler

Türk sinemasının geleceğine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Üniversitelerarası Kristal Kamera Kısa Film Yarışması”nda Doğa Çakalöz’ün “Neredesin” filmi birinci oldu ve Cannes’da yarışmaya hak kazandı. Oyuncu Bekir Aksoy ve Seda Er’in yer aldığı film, garson bir kızın, her gün kafeye gelen bir adama olan hayranlık dolu ilgisini anlatıyor.

Hayalkırıklığını işlemek istedim

Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi olan Çakalöz, film çekmeyi amaç değil, insanlara ulaşmak için araç olarak gördüğünü söylüyor. “Neredesin”de hayalkırıklığını işlediğini ve insan hikayelerinin dikkatini çektiğini ifade ediyor.

Yasemin Özilhan’a benzetiliyorum

Filmde Ayşegül karakterini canlandıran Seda Er, aynı üniversitede Endüstri Mühendisliği bölümünde okuyor. Klasik bir öğrencilik hayatı olduğunu ifade eden Er şöyle konuşuyor: “Neredesin filmine kadar oyunculuk deneyimim hiç olmadı. Karakterim, İzmir’in Bayındır ilçesinde yaşayan, kendi halinde, küçük mutlulukları ve heyecanları olan yalnız bir kız. Öyle ki en ufak bir ilgi bile onun için muazzam bir şey.”

Haberin Devamı

Hem bölüm branşıyla hem de oyunculukla ilgilenmenin kendisi için hayal olduğunu ifade eden Er, Yasemin Özilhan’a benzetildiğini ifade ediyor ve ekliyor: “Kendi bölümümle uğraşırken bir yandan da oyunculukla ilgilenmek şuanlık en büyük hayalim. İki alanda da kendimi geliştirmeyi çok istiyorum. Okulum bittiğinde ikisiyle de ilgilenmek istiyorum.”