Gazete Vatan Logo

PTT'den emekliye ihtiyaç kredisi! PTT kredi başvurusu nasıl yapılır? PTT kredisi veren bankalar ve faiz oranları

PTT nakit ihtiyaçı olan emeklilere ve kurum çalışanlarına kredi desteği sağlıyor. PTT vasıtasıyla alınabilen krediler internette merak ediliyor. Peki, PTT kredi başvurusu nasıl yapılır? PTT kredisi veren bankalar, başvuru şartları ve faiz oranları...

PTT'den emekliye ihtiyaç kredisi! PTT kredi başvurusu nasıl yapılır? PTT kredisi veren bankalar ve faiz oranları

Acil nakit ihtiyacı olan emeklilere kefilsiz, şartsız PTT'den emekli kredisi. Maaşını PTT iş yerlerin?den alan emeklilerin kredi almak için başka bankaya gitmesine gerek k?almadı. Emekliler PTT aracılığıyla anlaşmalı bankalardan ihtiyaç kredisi alabilecek. Peki, PTT kredi başvurusu nasıl yapılır? PTT kredisi veren bankalar, başvuru şartları ve faiz oranları...

Nakit ihtiyacı olan emekliler ve PTT bünyesinde çalışan kurum çalışanlarına PTT'den kredi desteği sürüyor. Acil nakit ihtiyacı olan emeklilere kefilsiz, şartsız PTT'den emekli kredisi sağlanıyor. Oturduğu yerde banka şubesi olmayan ve maaşını PTT iş yerlerin?den alan emeklilerin kredi almak için başka bankaya gitmesine gerek k?almadı.

PTT KREDİSİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

- T.C. vatandaşı olmak,

- 18 - 80 yaş aralığında olmak,

- Ödenmemiş kredi kartı taksiti bulunmamak,

- Aylık kazancın yarısının kredinin bir taksitini ödeyebilmesi,

- Düzenli bir gelir beyanında bulunabilmek,

- PTT maaş müşterisi veya PTT çalışanı olmak,

- Kredi miktarına uygun Hayat Sigortası yaptırılması.

Haberin Devamı

- PTT kredi başvuru şartlarını sağlayan kişi nüfus cüzdanı ile beraber PTT şubelerinden birine giderek kredi için başvuru formu doldurmalıdır. Başvurusu uygun bulunan kişi PTT ile anlaşmalı olan bankalardan kredi çekebilme hakkına sahip olur.

PTT'den kredi kullanmak için;

- PTT'ye kredi kullanma talebiyle bizzat müşterinin kendisinin nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartıyla başvurması gerekiyor.

- Vekaletname ile bir başkası adına kredi kullanılmasına yönelik talepler karşılanmıyor.

- Kredi işlemlerinde PTT işyerlerinde bulunan ilgili Bankanın kredi evraklarının doldurulması ve imzalanması gerekiyor.

- PTT özellikle emeklilerin kendisini komisyoncu veya aracı olarak tanıtan kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. PTT kendini komisyoncu veya aracı olarak tanıtan kişilerin PTT'ile ilişkisi yoktur açıklaması yaptı.

- Kredi işlemlerinde başvurunun yapılması akabinde tüm kredi değerlendirmeleri ve hesaplamaları Bankalar tarafından yapılıyor

- Kredi işlemleri esnasında kredi tutarlarından kesilen masraflar Bankalar tarafından alınıyor. Kredi tutarlarından dosya masrafı ve sigorta masrafı vb. adlar altında kesilen tutarların iadesi konularında ilgili Banka nezdinde girişimde bulunulması gerekiyor.

Haberin Devamı

- Kredilere ilişkin cayma hakkı işlemleri PTT'den yapılmıyor. Bu nedenle Anlaşmalı Bankalar adına PTT'den kredi kullanan müşterilerin, kullanmış oldukları kredilerine ilişkin cayma hakkı taleplerini ilgili Bankaya iletmeleri gerekiyor.

PTT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

PTT aracılığıyla kullanılacak ihtiyaç kredisi için vatandaşların sağlamaları gereken bazı koşullar bulunuyor. Banka kredi kullanım detaylarına dair yapmış olduğu açıklamasında söz konusu kredinin sadece aylık emekli maaşını PTT'den alan ve nakit ihtiyacı olan emekliler ile PTT bünyesinde görev yapan personellere sağlandığını duyurdu.

- Kredi tutarı 3.000 TL ile 4.999 TL arasında olan krediler için faiz oranı tüm vadelerde %1,98'dir.

- Kredi tutarı 5.000 TL ile 9.999 TL arasında olan krediler için faiz oranı tüm vadelerde %1,65'tir.

Haberin Devamı

- Kredi tutarı 10.000 TL ile 19.999 TL arasında olan krediler için faiz oranı tüm vadelerde %1,55'dir.

- Kredi tutarı 20.000 TL ile 55.000 TL arasında olan krediler için faiz oranı tüm vadelerde %1,49'dur.

PTT KREDİSİ İÇİN ANLAŞMALI BANKALAR

Aktifbank

Aktifbank tüm müşterilerine finansman imkanı sunuyor ve N Kolay adını verdiği kredi kampanyaları ile kredi taleplerini kısa sürede cevaplıyor. Üstelik herhangi bir kefil ya da şart gerekmeksizin PTT emekli kredisini kolayca alabilirsiniz. Aktifbank' ın PTT kredisine başvuru yapmak için emeklilerin maaşlarını PTT şubelerinden alması gerekiyor.

Fotoğraf için üzerine tıklayın...

Vakıfbank

Vakıfbank'tan PTT kredisi almak için maaşınızı PTT işyerlerinden almanız gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu' ndan emekli olan emekliler bu kredilerden yararlanabiliyor. Vakıfbank PTT kredisinden yararlanmak için kredi başvuruları Vakıfbank'a değil PTT şubelerine yapılacak. Başvurunuz gerekli incelemelerden geçtikten sonra kredi almaya uygun olmanız durumunda PTT emekli kredisinden yararlanabilirsiniz. Ancak kredi kullanmanıza engel teşkil edecek herhangi bir olumsuz durumun olması durumunda kredi işlemleriniz gerçekleşmiyor.

Haberin Devamı

Denizbank

Denizbank PTT emekli kredisinden yararlanmak için emekli banka müşterilerinin maaşlarını PTT şubelerinden alması gerekiyor. Kredinin diğer anlaşmalı olan bankalardan tek farkı kredi tahsis ücreti alınmaması. Vadeler ise 36 ay olarak planlanıyor. Kredi başvurusunda bulunmak için gereken tek evrak ise T.C. kimlik belgesi.

İNG Bank

İNG Bank, Emekli ya da PTT çalışan müşterileri kredilerini PTT işyerlerine giderek alabilirler. İNG Bank emeklilere 60 ay vade ile en yüksek kredi limiti olarak 45 bin TL sağlıyor. Kullanılacak en az kredi tutarı 2500 TL olarak belirlenirken faiz oranları da çekilecek olan kredi tutarlarına göre değişiklik gösteriyor.

TEB

TEB PTT kredisinden emekli maaş müşterileri ile PTT çalışanları yararlanabiliyor. Kredi başvurusunda bulunmak için gereken tek evrak T.C. kimlik belgesi. TEB'den PTT kredisi alanlardan kredi tahsis ücreti talep edilmiyor. Kredi üst limiti 40 bin TL olan TEB PTT kredisinde en az kredi tutarı ise 2500 TL olarak belirlendi. Kredi 3 ay ile 36 ay vadelerle müşterilere sunuluyor.