Gazete Vatan Logo

Polis akademisi bekçilik sınavı ne zaman 2021? Bekçilik sınavı nasıl oluyor? Bekçilik sınavı soruları ve giriş belgeleri detayları…

Polis Akademisi 2021 yılı için bekçi alımı yapılacağını açıkladı. İçişleri Süleyman Soylu geçtiğimiz aylarda 11 bin 500 bekçi alımı yapılacağını belirtmiş, ardından İstanbul’a 400 bekçi alımı yapılmıştı. İçişleri Bakanı tarafından belirtilen kadrosunun 2021 yılı içinde alınması bekleniyor. Öte yandan merakla beklenen çarşı ve mahalle bekçiliği sınavı belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı 2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için duyuru yayımladı. Polis akademisi bekçilik sınavı ne zaman 2021? Bekçilik sınavı nasıl oluyor? Bekçilik sınavı soruları ve giriş belgeleri…

Polis akademisi bekçilik sınavı ne zaman 2021? Bekçilik sınavı nasıl oluyor? Bekçilik sınavı soruları ve giriş belgeleri detayları…

Polis Akademisi 2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için sınav duyurusu yaptı. Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden 2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınav tarihinin detaylarını duyurdu. Bekçilik sınavı ne zaman 2021? Bekçilik sınavı nasıl oluyor, hangi sorular soruluyor?

BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN?

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı, 16 Ocak 2021 Cumartesi günü, saat 14.00'te İstanbul'da gerçekleşecek.

POLİS AKADEMİSİ 2020/1. DÖNEM BEKÇİLİK SINAVI SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN ALINACAK?

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavına, şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar alınacaktır. Adaylar sınav giriş belgelerini 07 Ocak 2021 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.

2020/1. DÖNEM ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLİĞİ SINAVI HAKKINDAKİ DETAYLAR

Sınavda çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacak.

Haberin Devamı

Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe,bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacak.

Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklar. Ayrıca adaylar sınava bandajı çıkarılmış şeffaf şişe içinde su getirebilecekler.

Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile girecekler. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak.

Haberin Devamı

Adaylar, nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu- karekodlu geçici kimlik belgesi/ T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecek.

Sınav soruları ve cevap anahtarları 19 Ocak 2021 tarihinde https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

Sınav sonuç bilgileri 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

BEKÇİLİK SINAV KONULARI NELERDİR?

Sınav konuları 2018 yılı ve öncesi müfredat programlarından oluşmaktadır.

Türkçe (Ortaöğretim düzeyi) 20
Sosyal Bilgiler (İlköğretim düzeyi) 15
Fen Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15
Hayat Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15
Matematik (Ortaöğretim düzeyi) 15
Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi) 20
GENEL TOPLAM 100

BEKÇİLİK SINAVI NASIL OLUYOR?

Haberin Devamı

Bekçi alımları için yapılacak olan sınav 3 aşamadan oluşuyor. Bu sınav kategorileri yazılı, sözlü ve fiziki yeterliliktir.

Adaylar öncelikle birinci aşama yazılı sınava tabi tutulacaktır. Sorulacak sorular;

Türkçe,

Sosyal Bilgiler,

Fen Bilgisi,

Hayat Bilgisi,

Matematik ve

Genel Kültür alanlarında olacaktır.

Sınava giren ve soruları cevaplayanlar, cevapları optik form üzerine işaretlemek sureti ile sınavı tamamlayacaklardır. Bu sınavdan başarı ile geçmenin koşulu 100 puanlık olan sınavdan en az 50 puan almaktır. Bakanlık gerekli gördüğü durumlarda bu puan hakkında değişiklik yapma hakkına sahiptir.

İkinci aşama fiziki yeterlilik aşamasıdır. Bu sınavda adayların kabiliyetleri ve fiziki durumları incelenerek eleme yapılacaktır. Sınav komisyonu tarafından yapılacak olan inceleme neticesinde 60 puan alanlar bu aşamadan da geçmiş sayılacaktır. Başarısız olanlar ise elenmiş olacaktır.

Üçüncü aşama ise sözlü olarak yapılan sınav aşamasıdır.

Bu aşamada kendini ifade edilme yeteneği, adayın özgüven derecesi incelenecektir.

Haberin Devamı

Aday bu süreçte genel kültür konularını içerek kartlar arasından seçim yaparak o konudaki fikirlerini açıklayacak ve verilen süre zarfında kısa bir sunum yapılması istenecektir.

Komisyon tarafından adayın sunumuna müdahale edilebilecek ve kendisine sorular yöneltilebilecektir.

Sözlü sınavda 5 kategori vardır. Bu kategoriler;

Bilgi seviyesi,

Kavrama yeteneği,

Özgüven, ifade yeteneği

Vücut dilidir.

Her bir kategori 20 puandır. Bu kategoriler dikkate alınarak adayın 70 puan alması gerekecektir.

Aday bu üç sınava girdikten sonra aldığı puanlar üzerinden hesap yapılacaktır. Yazılı ve fiziki puanın yüzde 25’i, sözlü sınavın ise yüzde 50′ sinin ortalaması alınacaktır. Bu esas puan hesaplandıktan sonra sınavı kazananların isimlerini içeren bir liste asılacaktır. Listede yer alan isimler üzerinden arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması yapılacaktır. Bu son aşamayı da başarı ile geçen bekçi adayından sağlık kurulu raporu istenecektir.