Gazete Vatan Logo

Memur sözleşme zammı 2023-2024! Memur zammı ne kadar olacak, memur toplu sözleşme zammı yüzde kaç oldu?

Memurların toplu sözleşme süreci başladı. En düşük memur maaşının ara zamla birlikte 22 bin TL'ye yükseltilmesinin ardından memur ve emeklilerinin yeni zam toplantısı yapıldı. Toplantının açılışını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptı. Işıkhan, şimdiye kadar hiçbir kamu çalışanını enflasyona ezdirmediklerini belirterek, "Milli refahımızı hedefleyen, sosyal devlet ve katılımcı yönetim anlayışımızın en belirgin nişanesi olan toplu sözleşme sürecimizin ülkemiz çalışma hayatı adına hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Toplu sözleşme görüşmeleri yıl boyunca uygulanacak memur zammı için doğrudan belirleyici oluyor. Peki, Memur sözleşme zammı belli oldu mu, memur toplu sözleşme zammı ne kadar oldu?

Memur sözleşme zammı 2023-2024! Memur zammı ne kadar olacak, memur toplu sözleşme zammı yüzde kaç oldu?

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri bugün ilk toplantıyla başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın açılışını yaptığı toplantıda, görüşmelerin takvimi belirlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Milli refahımızı hedefleyen, sosyal devlet ve katılımcı yönetim anlayışımızın en belirgin nişanesi olan toplu sözleşme sürecimizin ülkemiz çalışma hayatı adına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

MEMUR TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI YÜZDE KAÇ OLDU, 2024-2025 MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Sözleşme süreci ağustos ayı boyunca devam edecek. Ağustos ayı boyunca sürecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek. Görüşmeler kapsamında, ilk olarak hizmet kollarının talepleri müzakere edilecek. Burada tarafların mutabakat sağlanmasının ardından, memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren taleplerin görüşülmesine geçilecek.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teklifi paylaştı. Yalçın, "Öncelikle sözün yerine gelmesi, vaadin karşılığını bulması için 22 bin TL'den kaynaklı en düşük devlet memuruna eksik uygulanan 1650 TL'nin tazminini istiyoruz. Geçtiğimiz 2 yıllık süreçteki enflasyon verilerini dikkate alarak; 2024 yılı için 3'er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil, 1'inci 3 ayda yüzde 35, 2'nci 3 ayda yüzde 10, 3'üncü 3 ayda yüzde 15, 4'üncü 3 ayda yüzde 10 artış istiyoruz. 2025 yılı için ise Türkiye'nin ekonomik verilerinin ve enflasyon rakamlarının iyileşeceğine dair inancımızla; 6'şar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil 1'inci 6 ayda yüzde 25 ve 2'nci 6 ayda yüzde 15 artış istiyoruz" dedi. Yalçın, "2 yıllık süreçte toplamda yüzde 110 artış teklif ediyoruz. Teklifimizle birlikte; vaat yerine getirildikten sonra en düşük kamu görevlisi maaşı 2024 Ocak ayında 29 bin 700 TL olacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MEMUR-SEN ÜÇER AYLIK ZAMLAR İSTEDİ

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'ne dair taleplerini geçen hafta açıklayan Memur-Sen, 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 artış istemiş, 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

Haberin Devamı