Gazete Vatan Logo

Jandarma Astsubay alımı 4 şubatta başlıyor! KPSS ve KPSS şartsız 3550 kişi alınacak! Başvuru şartları nelerdir?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı KPSS ve KPSS şartsız 3550 kadın erkek Jandarma astsubay alımı yapacağını duyurdu. Jandarma Başkanlığı ilanında aynı zamanda başvuru şartları ve başvuru tarihi de belirlendi. jandarma astsubay alımı başvuruları 4 Şubat'ta başlayacak, 21 Şubat saat 16.00’da sona erecek. Jandarma Genel Komutanlığında ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında sözleşmeli muvazzaf astsubay personel alımına için kimler başvuru yapabilir? Jandarma personel alımı kontenjan dağılımı nedir? Jandarma astsubay alımı 2020 başvurusu nasıl yapılır? Jandarma astsubay alımı hakkında merak edilenler...

Jandarma Astsubay alımı 4 şubatta başlıyor! KPSS ve KPSS şartsız 3550 kişi alınacak! Başvuru şartları nelerdir?

Jandarma personel alımı ilanı yayınladı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından verilen ilanda 3550 personel alımı yapılacak. Jandarma astsubay kadrosunda 362 kadın, aday istihdam edilecek. Toplamda 2947 jandarma, 126 personel, 72 ikmal, 13 maliye, uçak helikopter teknisyeni 40, istihkam 52, bakım 120, muhabere ise 120 olarak açıklandı. Sağlık muvazzaf kadrosunda ise 60 olmak üzere toplam kadro 3550 olarak açıklandı.

JANDARMA ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Adayların T.C. vatandaşı olması,

Tablo 1'de belirtilen öğrenim durumlarından mezun ya da 4 Ağustos tarihine kadar mezun durumunda olacak adaylar başvuru yapabilecekler.

Yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesi olması, Lisans mezunlarının KPSS 2018 veya 2019 puanlarından en az P3 düzeyinde 60 v üzeri puana sahip olmak gerekmektedir.

Ön lisans mezunlarının ise 2018 yılı kpss sınavından en az P93 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Yaş şartında ise adayların 27 yaşını tamamlamamış olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Lisans üstü eğitimlerden mezun olan adaylar için ise 32 yaşını bitirmemiş olması gerekmektedir.

Adayların silah taşımaya engel bir durumun olmaması,

Sağlık şartlarının görev yapmaya engel olmaması ve Muvazzaf-sözleşmeli astsubay olur raporlu alabilmeleri,

TCK 53. maddedeki belirtilen şartları taşımış olmaları,

Adayların kendisinin ya da eşinin ilan kılavuzunda belirtilen suçlardan hüküm almamış olması, daha önce çalıştığı kurumlarda disiplinsizlik nedeniyle çıkartılmamış olması,

Alkol ya da uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş ya da görmüyor olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak, terör örgütleri ile irtibatı iltisaki olmamak,

Siyasi partilere üyeliği olmamak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu olması,

Hamile olmamak şartları aranacaktır.

JANDARMA ASTSUBAY ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris resmi internet sitesi üzerinde yer alan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel temini Dairesi Başkanlığı sistemi üzerinden yapılacak. Adayların bu sisteme e-devlet üzerinden girebilecekler. Başvurular 4 Şubat 2020 tarihinde alınmaya başlanacak. Son başvuru tarihi ise 21 Şubat 2020 tarihinde saat 16:00'da sona erecek. Adayların sınav ücreti yatırma tarihileri daha sonra tekrar bildirileceği belirtildi. Sınavın ne zaman yapılacağı konusunda ise Nisan ya da Mayıs aylarında olacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

JANDARMA ASTSUBAY ALIMI 2020 BAŞVURU SÜRECİ

Sınav ücreti yatırma duyurusu, başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında ilan edilecektir.

JANDARMA PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU YAPABİLMEK İÇİN TIKLAYIN

SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylardan 50 TL sınav ücreti alınacak (Sınav ücretinin nereye ve ne şekilde yatırılacağı başvuru sonuçları ile birlikte adaylara bildirilecektir.),

Jandarma bünyesine alınacak 3 bin 500 sözleşmeli astsubay alımı için gerekli sınav başlangıç ve bitiş sürecinin Nisan-Mayıs 2020 ayları arasında olması bekleniyor.

Haberin Devamı