Gazete Vatan Logo

Yeni asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücrete yüzde kaç zam yapıldı, asgari ücret zammı ne? İşte 2023 Brüt Net asgari ücret…

Asgari ücrete ara zam için 3. görüşme sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret toplantısına ilişkin olarak yaptığı açıklamada asgari ücrette oran açıklandı. Peki, Yeni asgari ücret belli oldu mu?

Yeni asgari ücret belli oldu. Bakan yaptığı açıklamada “Asgari ücreti hem işçimizi koruyacak hem de yatırımların devamını sağlayacak şekilde belirleyeceğiz. Asgari ücret çalışmalarımız işçi ve işveren taraflarının uzlaşmasıyla sonuçlanmıştır. 2023’ün ikinci yarısında 13 bin 444 liradır. Net ücret ise 11.402 lira olarak belirlenmiştir.” İfadelerini kullandı. Böylece asgari ücrete yüzde 34 zam yapılmış oldu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "İşçileri temsil eden TÜRK-İŞ’e, işverenleri temsil eden TİSK’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın, TÜİK’in bürokratlarına teşekkür etmek istiyorum. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’a TİSK Başkanı Burak Akkol’a yapıcı tavırlarından dolayı özel olarak şükranlarımı arz ediyorum.