Gazete Vatan Logo

Çalışanlar sözlü bir şekilde istifa edebilir mi?

Çalışanlar istifa etmeleri konusunda yasada belirlenmiş bir usul olup olmadığını merak ederken, istifanın yazılı şekilde yapılması hakkında herhangi bir zorunluluk var mı öğrenmek istiyor. İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Çalışanlar sözlü bir şekilde istifa edebilir mi?

İstifa çalışanın en doğal hakkı ve istifanın işveren tarafından kabul edilip edilmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Çalışanlar istedikleri zaman istifalarını verebilirler ancak ihbar süresine uyulmadığı takdirde başka yükümlülüklerin doğması söz konusu olabilir.

İSTİFA NASIL EDİLİR?

İstifanın nasıl edileceği ile ilgili bir kural yoktur. Yazılı olarak sunulabildiği gibi sözlü olarak da yapılabilir. Çalışanın bu konudaki beyanı yeterlidir. Ancak uyuşmazlık durumlarında istifanın ne zaman edildiği ve gerekçesine göre ihbar süresinin ne zaman başladığı gibi konularda mahkemede sıkıntı yaşamamak için yazılı olarak sunulması tercih edilmelidir. İstifa beyanının yazılı olarak verilmesi işçinin avantajınadır. Ayrıca istifa posta yoluyla da işverene iletilebilir ve mektup işverene ulaştığında işçi istifa etmiş sayılır.