Gazete Vatan Logo

Çakır'dan sonra 6 kişiyi öldürmek çok heyecan verdi (2)

57. bölüme ulaşan Kurtlar Vadisi reyting rekoru kırmaya, sürprizleriyle hayran kitlesini arttırmaya devam ediyor. 'Genç dahiler' olarak gösterilen iki senarist Bahadır Özdener Raci Şaşmaz ve 'danışman' Soner Yalçın "Kurtlar Vadisi"nin "dizi gibi" öyküsünü anlatıyor

* Bu öykü nasıl ortaya çıktı?
S.Y: Show TV Amerika'da yayınlanan Vice Guy adlı bir diziyi yapmak istiyor aslında. Bunu en iyi Osman Sınav çeker diye onu arıyor. Osman Sınav da 4 yıldır Deli Yürek'i çekmiş ve yorgun. Kabul etmek istemiyor bu projeyi. Ama gelip Raci ile Bahadır'a anlatıyor.

B.Ö: Deli Yürek'i bitirdiğimiz zaman, dizi işlerinden vazgeçtiğimiz bir dönemdi. Çünkü çok vahşi bir işti. Her hafta yeni hikâyeler uyduruyorduk O sırada da Show TV'den teklif geldi, Osman Hoca nezaketen görüştü. Onlara da dedi ki "Bu işi yüzde 99 kabul etmeyeceğim ama o kadar naziksiniz ki, kalan yüzde 1 pay için bunu düşüneceğim." Geldi bize anlattı. "İyi yapmışsın hocam ama ne teklif ettiler" diye sorduk. "Wise Guy varmış, Terranova mıymış neymiş başrolde oynayan karakter" dedi. Raci de "Terranova mı? Hocam 30 bölüm kasedini bulun, ben size 30 tretman yazayım" cevabını verdi. Osman Sınav, Raci'yi çok iyi tanıyor, işi yapamayacak olsa bu lafı etmez. Hemen 5 kaset geldi, ama biz hiç seyretmedik. Raci ertesi gün geldiğinde "Hocam bu iş olur ancak Soner Yalçın danışmanımız olursa" dedi.

R.Ş: Soner'i sadece kitaplarından tanıyordum.

B.Ö: Ben önceden tanıyordum, aradım, buluştuk. Tamamen başka bir senaryo yazmaya karar verdik. Buluştuğumuz günden bir hafta sonra dizinin ilk halinden eser kalmamıştı.

* Osman Sınav'la bu sene ayrıldınız? Ne değişti hayatınızda?
B.Ö: 55 bölüm yaptık Osman Hoca'yla. Onun adalet duygusu bir gün "Raci bu işi yapar ve yapmalı" diyerek bize devredişini getirdi. İstese bu işi bitirebilirdi çünkü.

* Bu dizinin gerçek hayattaki kahramanların hayatları olduğuyla ilgili bir sürü iddia var. Bu iddialar kimi zaman o kadar inandırıcı hale dönüştü ki Osman Sınav'ın bunlar yüzünden tehdit edildiği söylendi. Şimdi Osman Sınav yok. Bu sizi ürkütüyor mu?
R.Ş: Osman Sınav'ın kapısı çalındıysa eğer biz de o kapının ardındaydık. İki farklı kapı yoktu ki şimdi korkalım. O zaman bunlara aldırmıyorduk şimdi de aldırmıyoruz.

B.Ö: Hiç bir sorun varmış gibi yaşamadık

R.Ş: Osman Sınav'a gelecek her türlü tehdit ve tehlikede onun yanındaydık. Osman Hoca'yı incitecek bir laf söyleyen herkes karşısında bizi bulacaktı. Hâlâ da öyle. Biz zannedildiği gibi bir ayrılık yaşamıyoruz. Osman Sınav film çekmek istediği için dizi yapım işlerini bize devretti.

Bir gün bitecek ama bu yıl değil
* Siz ve Polat rolündeki abiniz Necati hakkında dizinin bittiği günlerde haberler çıktı; tarikatlarla bağlantınız var diye. Bu haberler neden çıktı?
R.Ş: Bu dizinin günde kanalına 4.5 milyon dolar kazandırdığını düşünürsek, ki bu gazetelerde yazan rakamdır, bu işten savaş çıkar. Az bir para değil. Kurtlar Vadisi'nin bir gününden Show TV ay birinciliğini kazanıyor. Dizinin bittiği gün bu haberlerin çıkması "Bu dizi seneye olmasın, rahat edelim. Perşembe günleri bir iki dizi koyarız, reklam pastasından da payımızı alırız" dengesiyle bağlantılı. Ama insanları inançlı diye, inançları var diye yıpratacak bir sistemin olduğunu düşünmüyorum Türkiye'de. Biz utandığımız bir şey yapmadık. Gazetelerde öyle ya da böyle fotoğraflarımızın çıkması önemli değil.

B.Ö: Birileri bunu birilerine servis ediyor, onlar da işlerine geldiği için böyle lanse ediyorlar.

R.Ş: Soner'in ilk gün gazeteyi okuduğunda verdiği tepki benim için esastır. Çünkü profesyonel bir bakışı var ve medya savaşlarını iyi tanıyan biri.

S.Y: Bambaşka bir yerdeyim hayatın içinde. Raci ve Necati yakın arkadaşlarım ve onları iyi tanıyorum. Onların gazetede anlatılan insanlar olmadığını biliyorum. Tabii ki inançlı insanlar, orada bir sapma yok Ama bence onların asıl kırıldığı şey, iki yıldır dizide beraber çalıştıkları insanların çıkıp bu konuyla ilgili demeçler vermesi. Bu, haberlerden daha kırıcı bence. O insanlar Raci ile Necati'yi tanıyor, nasıl öyle konuştular anlamak imkansız. Çünkü haberler rant kavgası yüzünden çıkmıştır.

* Peki, senaristler çoğu zaman yazdıklarının iyi çekilmediğini, iyi oynanmadığını düşünürler. Sizin de böyle dertleriniz var mı? Yoksa dizinin rejisinden memnun musunuz?
B.Ö: Kurtlar Vadisi senaryosundan sonra oyunculuğu ve müzikleri için izleniyor. Gökhan Kırdar harikalar yaratıyor, olağanüstü müzikler yapıyor. Rejiden çok memnunuz. Serdar Akar çekiyor bu sene ve çok güzel çekiyor. Kağıt üzerinde yazdığımız gibi çekilmiş bir 3 bölümdür geçen 3 bölüm.

R.Ş: Biz 56. bölüm itibarıyla kendi heyecanımızı paylaşacağımız bir ekip kurduk.

S.Y: Geçen üç bölümü seyrettim ve Serdar Akar'ı arayıp tebrik ettim. Kendinden çok güzel şeyler eklemişti. Büyük bir şanstır Serdar Akar'la çalışmamız. Oyunculuk da süper. Nefis oynuyorlar.

B.Ö: Biz bile her hafta bakalım Gökhan nasıl bir müzik yaptı, Serdar nasıl çekecek diye heyecanlanıyoruz. Biz Kurtlar Vadisi'ni çok severek izliyoruz.

* Herkesin en merak ettiği soru: Dizi bu sene bitecek mi?
B.Ö: Bir gün bitecek ama bu sene değil.

Devamı

Haberin Devamı