Gazete Vatan Logo

Çağlayan’ın FETÖ’ye karşı dava hamlesine ret!

17-25 Aralık’ta adı geçen ve ABD’deki Sarraf davasında da aynı iddialar ortaya atılan Ekonomi eski Bakanı Çağlayan, FETÖ’nün iş dünyası davasına müdahil olmak istedi, mahkeme kabul etmedi

Çağlayan’ın FETÖ’ye karşı dava hamlesine ret!

FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik 21’i tutuklu 86 sanık hakkında açılan davanın 10. duruşması dün görüldü. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’de görülen duruşmaya, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı işadamı Ömer Faruk Kavurmacı ve ünlü baklavacı Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Saat 10.00’da başlayan duruşmada Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı ile Eski Bakanlardan Zafer Çağlayan’ın davaya katılma talebinde bulunduğunu açıkladı.

Savcı: Tahliye edilmesinler

Cumhuriyet Savcısı, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de bulunduğu tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Ayrıca sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbir kararlarının devamına karar verilmesini isteyen savcı, sanıkların kayyum atanan şirketlerinde illegal kayıt olup olmadığı konusunda bilirkişi raporu alınmasını da talep etti.

Haberin Devamı

Kavurmacı: Kaçmam

Ömer Faruk Kavurmacı, TUSKON Başkanı Rızanur Meral’ın hükümet aleyhine konuşmasını alkışlamadığını ve istifa ettiğini yineledi, “Tutuksuz yargılanırsam buraya geleceğim konusunda tereddütünüz olmasın. Tahliyemi ve beratimi talep ediyorum” dedi. Sanıklardan söz alan Mehmet Zenginer de, “Ben Bank Asya’daki 9 milyonu çektim. Bunu da mahkemeye sundum. TUSKON’dan istifamın da gözardı edilmemesini talep ederim. 15 Temmuz’dan sonra ülkeme döndüğüm sabittir. Tahliyeme ve beratime karar verilsin” ifadelerini kullandı. Faruk Güllü ise, “ByLock kullanmadım. Kod adım yok. Örgütün toplantılarına katılmadım. Arandığımı öğrenince kendim teslim oldum” diyerek tahliye ve beraat taleplerinde bulundu.

‘TUSKON’da bir tahliye

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada dün sanıklar ve sanık avukatlarından gelen tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti akşam ara kararını açıkladı. Mevcut delili durumunu gözeterek işadamı Murad Abdurrahman Baltacı’yı tahliye eden mahkeme heyeti, Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve baklavacı Faruk Güllü’nün de aralarında oluğu 20 sanığın ise tutukluluğunun devamına karar verdi.

Haberin Devamı

Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın davaya katılma talebini reddeden mahkeme heyeti, 6 sanığın dosyasını ayırdı, duruşmayı 26 Mart 2018 tarihine erteledi.