Gazete Vatan Logo

Büyülü Norveç fiyortları

Dünyanın pek çok yerine gittim, ancak Norveç fiyortlarını cruise seyahatinde gördükten sonra büyülenmek sözcüğünün benim için gerçek anlamına kavuştuğunu söyleyebilirim

Büyülü Norveç fiyortları

Fiyortları gezmek için yaz ayları en ideal dönem çünkü Norveç bu dönemde en uzun gün ve en kısa geceleri yaşıyor. Ben fiyortlara son seyahatimi Amsterdam çıkışlı, 12 katlı, 3 bin kişilik devasa bir gemi ile yaptım. Bu tür gemi yolculuklarını kesinlikle deneyimlemelisiniz. Büyükçe bir kasaba ile seyahat ediyor gibisiniz. Diğer yandan her anlamda lüks bir oteldesiniz. Üstelik oteliniz sizinle birlikte seyahat ediyor, limanlarda iniyor, biniyorsunuz ama seyahat boyunca bavul toplama derdiniz olmuyor. Önerim balkonu olan bir kamarada yolculuk yapmanız. Geminin farklı bölümlerinden manzaralarını görmenin yanı sıra kamaranızdan da bu keyfi sürdürebilirsiniz.

Stavanger’de cennete uyanmak

Uzun bir gece yolculuğu sonrası Stavanger’e vardığımızda, bütün bir gemi aynı şeyi düşünüyor olmalıydı: bir cennete uyandık. Gemi fiyorda girdiğinde yeşilin hemen her tonunu barındıran dik yamaçlar, neredeyse adım başı akan şelaleler, sisler içinde ilerlediğimiz fiyort karşıladı bizi. Stavanger’de bence görmeniz gereken yerlerden en önemlisi 604 metre yüksekte bulunan Lysefjord bölgesi ve bu bölgede yer alan Preikestolen, yani Pulpit Kayası ile Lysfjord Şelalesi.

Haberin Devamı

Uçurum ve şelaleleri ile Geiranger

Geiranger, Norveç’in yine UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan şehirlerinden biri. Gemi ile geçerken her iki tarafınızdan şelaleler akıyor. Fiyordun sonunda Geiranger limanına ulaşıyorsunuz. Kentin kendisi de görülmeye değer. Kentte gezebileceğiniz yerlerden biri Dalsnibba Milli Parkı. Burada, deniz seviyesinden yaklaşık 1500 metre yukarıda, muhteşem bir fiyort manzarası göreceksiniz.

Bavulunuzda bulunsun

Nemi dengeleyen teknolojisi ve Mammut’un doğasına uygun desenleriyle keyifli bir tatilin kapılarını aralayan Mammut tişört.

Norveç’in karakteristik özelliğe sahip fiyordlarını keşfe çıkarken konforu da beraberinde getiren Mammut sneaker.

Sportive mağazalarında satışa sunulan ve hava değişimlerine karşı ısı koruması sağlayan Mammut sweatshirt.

Fonksiyonellik ve ergonomiyi buluşturarak seyahatlerin en iyi yol arkadaşı olan Mammut sırt çantası.

Haberin Devamı