Gazete Vatan Logo

Büyük torrent sitesi kapandı!

Büyük torrent siteleri bir bir kapanmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük torrent sitelerinden olan ExtraTorrent erişim problemi sonrası kapandığını duyurdu.

Büyük torrent sitesi kapandı!

Özellikle korsan yoldan film indirmek isteyenlerin tercih ettiği torrent siteleri bir bir kapanıyor. Şimdi de PirateBay'dan sonra en popüler ikinci torrent sitesi ExtraTorrent sitenin kalıcı olarak kapatıldığını duyurdu.

ExtraTorrent yetkilileri şu şekilde bir yazı paylaştı: "ExtraTorrent kalıcı olarak kapatıldı. ExtraTorrent bütün sunucularıyla birlikte artık çevrimdışıdır. ExtraTorrent'te bulunan tüm verileri kalıcı olarak siliyoruz. Sahte ExtraTorrent web sitelerinden ve klonlardan uzak durun. Tüm destekçilerimize ve parçası olduğumuz torrent topluluğuna teşekkür ederiz." deniyordu.
ExtraTorrent, birkaç gün önce bir gün süren bir kesintiye uğramıştı. Bu kesintinin ardından ise sitenin kapatılmış olma ihtimali akıllara gelmişti.
Son dönemde kapanan torrent siteleri arasında PirateBay, KickassTorrents, Torrentz.eu, TorrentHound ve what.cd de bulunuyor.