Gazete Vatan Logo

Büyük tepki geldi! 'Futbolculardan hamile kalırsanız...'

Rusya`da düzenlenen 2018 Dünya Kupası için bir reklam kampanyası hazırlayan Burger King Rusya, turnuvada forma giyen bir futbolcudan hamile kalmaları durumunda Rus kadınlara ömür boyu Whopper ve 46 bin dolar ödül vadetti. Kamuoyunda büyük tepki çeken reklam kaldırılırken Burger King özür diledi.

Büyük tepki geldi! 'Futbolculardan hamile kalırsanız...'

Burger King Rusya, geçtiğimiz günlerde yayımlanmaya başlanan Rus kadınlara yönelik tepki çeken reklam kampanyası sonrası özür dilemek zorunda kaldı. Ünlü fast food zinciri, Dünya Kupası'nda forma giyen bir futbolcudan hamile kalmaları durumunda Rus kadınlara ömür boyu Whopper vadetmekle kalmamış 47 bin dolar kazanma 'fırsatı' sunmuştu.

Salı günü Rusya'nın popüler sosyal medya platformu olan VK'da yayımlanan reklam, kamuoyundan büyük tepki almasının ardından geri çekildi.

Burger King Rusya, Rusya'nın Facebook'u olarak bilinen platformda kampanyanın aşağılayıcı ve küçük düşürücü olduğunu kabul ederek özür diledi ve reklama ait tüm unsurları kaldırdı.

KIRICI OLDUĞU AÇIK

Burger King Genel Merkezi'nin ABD medyasına yaptığı açıklamada "Rusya'daki ekibin online olarak yürüttüğü ve kırıcı olduğu açık olan kampanyadan dolayı özür dileriz." denildi.

Rus haber ajansı Interfax'a göre Burger King'in Rusya distribütörü olan Burger Rus LLC şirketi ise VK platformu dışında herhangi bir basın açıklaması yapmadı.

Haberin Devamı

Burger King Rusya'nın ülkedeki kadınlara yönelik reklam kampanyası öncesinde, haziran ayı başında bir Rus milletvekilinin Rus kadınlarına çağrısı da çok konuşulmuştu.

Habertürk