Gazete Vatan Logo

Büyük amcasının oğlu tutuklandı

Ağrı’da kaybolduktan 18 gün sonra dere kenarında cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla’nın ölümüyle ilgili gözaltına alınan babasının amcasının oğlu Mehmet Aydemir, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi

Büyük amcasının oğlu tutuklandı

Ağrı merkezinde yaşayan Şükran-Nihat Aydemir çiftinin 3’ü erkek, 7 çocuğundan 6’ncısı olan Leyla, bayramın ilk günü 15 kilometre uzaklıktaki 300 nüfuslu Bezirhane köyüne gitti. Aile, yakınlarıyla bayramlaştıktan sonra Nihat Aydemir’in babasının evine geldi. Aydemir çifti içeri girerken, Leyla, kapı önünde oynamaya başladı. Yaklaşık 15 dakika sonra dışarı çıkan çift, kızlarını bulamadı. Köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiinde yüz üstü su içerisine atılan Leyla Aydemir’in açlıktan öldüğü belirlendi. Üzerinde sadece ‘nazar boncuklu’ kolyesi kalan minik Leyla’nın kıyafetleri de defalarca aranan cesedinin bulunduğu yerde bir hafta sonra tarla biçmeye giden köylüler tarafından bulundu. Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı baba Nihat Aydemir’in amcasının oğlu olan Mehmet Aydemir, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘Gelin asalım’ demişti

Tutuklanan Mehmet Aydemir, sosyal medyada kendisinin suçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Madem bu kadar adaleti istiyorsunuz, gelin Türkiye Cumhuriyeti olarak birlik olalım, beraber bulalım, beraber asalım ki başka Leylalar’ın canı yanmasın. Yalan yanlış ifadelerle insanları kışkırtmanın bir anlamı yok, suç duyurusunda bulunacağım. Ben Leyla’nın amcası değilim. Nihat Aydemir’in amcasının oğluyum” diye konuşmuştu. Leyla’nın dosyasına müdahil olan Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, dün akşam Bezirhane köyünden 12 kişinin gözaltına alınıp, sorgulandığını belirtti. Artuk, sorgulananlardan 11’inin serbest bırakıldığını doğruladı.

Haberin Devamı

Leyla’nın babası Nihat Aydemir ise amcasının oğlunun neden tutuklandbilmediğini söylerken, Mehmet Aydemir’in akrabaları, yapılan aramalarda PKK terörgütüne ait fotoğraf ve dokümanlar ele geçirildiği için tutuklandığını, Leyla cinayeti ile ilgisinin olmadığını ileri sürdü. Savcılık Leyla Aydemir’in soruşturması ile ilgili gizlilik kararı alırken, soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.