Gazete Vatan Logo

Burun estetiği neden bu kadar önemli?

Her geçen gün burun estetiği yaptıran kişilerin artması burun estetiğinin neden bu kadar önemli olduğu konusunu gündeme getiriyor.

Burun estetiği neden bu kadar önemli?

İşte hem fizyolojik hem de psikolojik sebeplerle başvurulan burun estetiğinin önemi hakkında bilinmesi gerekenler...

Sözlerine "Burun, yüzümüzün tam ortasında yer alır ve yüzümüzün 1/3’ünü oluşturur. Hem fonksiyonel hem de estetik açıdan önemli bir organ olması burun estetiğine olan ilgiyi artırıyor" diyen Op.Dr. Mustafa Ali Yanık "Son yıllarda gelişen cerrahi koşullar ve burun anatomisinin daha iyi anlaşılmasıyla burun estetiği ameliyatlarında yani rinoplasti de yeni teknikler hayatımıza girdi ve bu teknikler sayesinde daha başarılı sonuçlar alınmaya başlandı. Burun şekli bozuk olan, burnunda fonksiyonel bozukluklar olan ve burnunu kendine yakıştırmayan kişilerin burun estetiği için uygun kişiler" dedi.

Burun estetiği olacakların ameliyat öncesi genel sağlık kontrolünden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Op.Dr. Mustafa Ali Yanık "Hastalara ameliyatta anestezi uygulanacağı için kronik rahatsızlıkları ya da bir sağlık problemleri olup olmadığı bilinmeli. Ayrıca burun estetiği ameliyatı ile birlikte kişilerin görünüşlerinde belirgin değişimler olacağı için psikolojik problemleri olan kişilerin burun estetiği yaptırması önerilmez. Kişilerin görünüşlerinde yaşanılan değişiklikler ve iyileşme sürecinin uzunluğu düşünüldüğünde bu sürece fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da hazır olunması gerekir" diye konuştu.

Haberin Devamı

GÜNLÜK HAYATTA BAŞARIYI ARTIRIYOR

Op.Dr. Mustafa Ali Yanık sözlerini şöyle sürdürdü: "Coğrafi bölgelere ve ırklara bağlı olarak kişilerin fiziksel görünüşlerinde farklılıklar olur. İnsanlar geçmişten bugüne hep beğenme ve beğenilme duygusunu yaşamak istemişlerdir. Yüzümüzün tam ortasında yer alan burnumuz hiç şüphesiz görünüşümüz üzerinde en etkili organlarımızdan biridir. Burnumuzla ilgili olarak yaşayacağımız estetik kaygılar bizi kendimizi beğenmemeye itebilir. Kişilerin kendilerini beğenmesi, öz güvenin artmasını kolaylaştırıp günlük hayattaki başarıyı da destekler.

BURUN HAYATİ FONKSİYONA SAHİP

Burun, estetik açıdan önemli bir organ olduğu kadar yaşam açısından da önemli bir organdır. Burnumuz nefes alıp vermek gibi hayati bir görevi üstlenir. Sağlıklı nefes almak ise beraberinde sağlıklı bir hayatı getirir. Bu nedenle burun estetiği yaptırırken yeni burnunuzun fonksiyonel açıdan da yeterli ve verimli olması bir hayli önemlidir. Dolayısıyla burun estetiği operasyonları bir bütün olarak değerlendirilmeli."

Haberin Devamı

YENİ TEKNİKLERLE KISA SÜREDE SAĞLIKLI BURUN

Op.Dr. Mustafa Ali Yanık burun estetiği hakkında dilden dile dolaşan birçok şehir efsanesi olduğunu belirterek "Hastalar özellikle ameliyat sonrası şişlik, morluk ve ödem kaygıları yaşıyor. Yeni burun estetiği teknikleri ile artık ameliyat sonrası hastaların burnunda iz kalmıyor. Şişlik ve morluklar ise kısa süre içerisinde ortadan kalkıyor. Ancak hastanın burnunun son halini alması yaklaşık olarak 1 yıl sürüyor.

Burun estetiği hem dünya üzerinde hem de Türkiye'de her geçen gün daha fazla uygulanan bir estetik ameliyat çeşidi. Burun estetiği için başvuran hastalar genellikle kendi düşüncelerindeki ideal buruna ulaşmak isterler. Ancak ameliyat sonrası yeni burun şeklinin nasıl olacağına burnun var olan problemleri ve anatomik yapısı göz önüne alınarak karar verilmeli. Yeni teknikler ile artık hastalar ameliyat sonrası nasıl bir görünüşe ulaşacaklarını ameliyat öncesinde görebiliyorlar. Bu da ameliyat sürecinin planlanmasını ve hastaların ameliyat sonrası şok yaşama ihtimalini ortadan kaldırıyor" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

DOKTOR-HASTA İLİŞKİSİ ÖNEMLİ

Op.Dr. Mustafa Ali Yanık özellikle burun estetiği ameliyatlarında hasta ve doktor arasındaki ilişkinin çok önemli olduğunu vurguladı. Op.Dr. Mustafa Ali Yanık "Bu süreç ancak birlikte hareket etmekle kısa sürede başarıya ulaşacak bir süreçtir. Hastalar ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası süreçte doktorlarının öneri ve uyarılarını dikkate aldıkları takdirde iyileşmeleri daha kısa sürecektir. Aynı zamanda hastaların çoğu 'Ameliyat sonrası süreçte kontrole gitmezsem ne olur?' sorar. Hastanın burnunun son durumunun kontrol edilmesi ve gerekli düzeltmeler varsa yapılması gereklidir. Hem sağlıklı nefes alabilmek hem de daha estetik bir görünüşe sahip olmak için birçok kişinin başvurduğu estetik ameliyat olan burun estetiği ameliyatında başarılı sonuçlar almak istiyorsanız süreci iyi bilmeli ve mutlaka alanında uzman bir doktor ile görüşmelisiniz" ifadelerini kullandı. / Posta

Haberin Devamı