Gazete Vatan Logo

Bursalı Egea ile daralan pazarda yüzde 16 büyüdü

Tofaş’ın 1 milyar dolarlık yatırımla yarattığı Fiat Egea Ailesi, yılın ilk 6 ayında Türkiye’nin en çok tercih edilen modeli unvanını aldı.

Bursalı Egea ile daralan pazarda yüzde 16 büyüdü

Tofaş’ın 1 milyar dolarlık yatırımla yarattığı Fiat Egea Ailesi, yılın ilk 6 ayında Türkiye’nin en çok tercih edilen modeli unvanını aldı. Egea model ailesi, Ocak-Haziran döneminde 20 bin 52 adetlik satış rakamına ulaştı. Amiral gemisi de 17 bin 709 adetlik satış ile Egea Sedan oldu.

Fiat markasının pazar payını, ilk 6 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre yükselttiğine dikkat çeken Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç “Oto pazarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 10’luk bir daralma yaşanmasına rağmen Fiat markası olarak otomobil satışlarımızı yüzde 16 oranında artırdık” dedi.

Başarılarında Egea’nın çok önemli bir payının olduğunu altını çizen Aytaç, şöyle devam etti: “Fiat Egea 2016’da 38 binden adetlik satış ile Türkiye’de ‘yılın en çok satan otomobili’ olmuştu. Şimdi, yılın ilk yarısında da Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili olmasından dolayı gururluyuz.”