Gazete Vatan Logo

Birçok ilde FETÖ'nün hücre evlerine operasyon

Bursa'da 12 hücre evine düzenlenen eş zamanlı operasyonda, FETÖ'nün "mahrem askeri ve emniyet yapılanması" mensubu oldukları iddiasıyla 14 zanlı yakalandı. Bolu merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli ise adliyeye gönderildi. Öte yandan, Balıkesir ve Bandırma'da polis operasyon düzenledi. Operasyonlarda 4 FETÖ şüphelisi yakalandı.

Birçok ilde FETÖ'nün hücre evlerine operasyon

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hücre evlerine yönelik operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler, kentte firari FETÖ mensuplarının kaldığı tespit edilen ve "gaybubet evi" olarak adlandırılan 12 hücre evine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, örgütün "mahrem askeri ve emniyet yapılanması" sorumluları oldukları ayrıca "büyük bölge talebe mesulü" olarak Bursa, İstanbul, Çanakkale, Bilecik, Mersin ve Muş'ta faaliyet yürüttükleri iddia edilen firari 14 zanlı yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerden birinin, firari eski Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu'nun yeğeni olduğu öğrenildi.

Adreslerdeki aramalarda, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ile 8 bin lira ele geçirildi.

BOLU

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Bolu merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli adliyeye gönderildi.
Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin "Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet yapılanması" soruşturması çerçevesinde, Bolu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Bolu, Sakarya, İstanbul, Ankara, Nevşehir, Osmaniye, İzmir, Siirt ve Aksaray'da eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Bolu'da ankesörlü telefonlar aracılığıyla iletişim kurdukları değerlendirilen ve haklarında aleyhte beyanlar bulunan askeri okuldan ihraç 8 öğrenci, 1 muvazzaf astsubay, ihraç 2 astsubay ve 1 komiser yardımcısı ile 1 "mahrem imam"ın aralarında yer aldığı 13 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
BALIKESİR
FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine Balıkesir ve Bandırma'da polis operasyon düzenledi. Operasyonlarda 4 FETÖ şüphelisi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Balıkesir ve Bandırma'da FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan operasyonlarda;
Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aranan ve örgüt üyelerinin sohbet toplantılarına katıldıkları, HTS raporlarında örgütün yöneticileri ile irtibatlı oldukları, Bank Asya ve örgüte müzahir dernek kayıtlarının bulunduğu tespit edilen 3 şüpheli Bandırma”da, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aranan 1 öğretmen Balıkesir'de yakalandı. Yakalanan şahıslarla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı