Hayatta hiçbir şey tesadüf değil

Birkaç haftadır sizden ayrı kaldım. Bu köşede umutsuz, mutsuz konulara değinmedim. Keyfinizi kaçıracak şeyler paylaşmadım. Ama hayat karşınıza her zaman pembe bir dünya çıkarmıyor. O günlerde olup bitenler de gerdikçe geriyor. Eğlenmek, keyifli şeyler yapmak haksızlık gibi geliyor. Bir de üstüne, kendiniz kadar çok sevdiğinizin başına gelenler aklınızı başınızdan alıyor. Hızlı düşünüp onunla, onun adına karar vermek, o kararın arkasında durup o kişinin yanında durmak… Güçlü durmak için biz ailecek bir bütün olduk. Ona olan sevgimizi güç birliği yaparak gösterdik. Böyle de olmak zorunda. Biz böyle büyüdük.

Hayatta hiçbir şey tesadüf değil

Evren öyle garip ki, tüm bunları yaşarken şükretmeyi size öğretiyor. Sürekli karşınıza mesajlar içeren ruhlar çıkarıyor. Bak içinde olduğun durumdan daha kötü olanlar da var. Dur. Şükret. İsyan etme… Ben de, her isyan noktasına geldiğimde, bu karşılaştığım hikayeler sayesinde daha güçlü durdum.

Yeri ve zamanı geldiğinde, biraz daha durumun hakimiyetine vardığımızda, bu hikayeleri anlatacağım. Her gün önünden yürüyüp geçtiğim çiçekçi adam, loto oynadığım büfedeki kadın, balık almak için aniden durduğumuz balıkçı, taksiye bindiğimde şoförün hikayesi ve daha niceleri… Neredeyse hepsi, ben daha bir şey anlatmadan hikayesine başladı. Sanki ben daha önceden hikayelerini onlarla paylaşmışım gibi.

Haberin Devamı

Bizim seçimlerimiz

Biri bana, “Yaşadığım yeri, hayatımızdaki insanları, ailemizi, yaşadıklarımızı, alın yazımızı yani kaderimizi yukarıda biz seçiyoruz. Hayatımıza giren bu ruhlara biz bir şeyler öğretiyoruz. Onlar da bize. Çark böyle dönüyor. Hayatta hiç bir şey tesadüf değil. Tekâmülün ne ise onu yaşarsın. Unutma: İçine düştüğün her sıkıntılı durumda bunu düşün, tüm duyularını aç. Sen anlayana kadar da bu akış devam edecektir” demişti.

İşte böyle bir süreçten geçtim. Hayatta karşımıza çıkan ve mesajlar veren bu insanlar tesadüf değildi. Biz karar verdiğimiz hayatı yaşıyoruz ve yaşarken de öğreniyoruz. Belki de ileride karşımıza çıkacaklara mesaj vermek üzere bunları yaşıyoruz. Bu yüzden kimseyi kırmayalım, hor göremeyelim. Herkese saygıda kusur etmeyelim. Hikayelerine, yaşadıklarına saygı duyalım. Bu bayram gününde yardıma ihtiyacı olan, kırgın olduğumuz dostlarımızı arayalım. Sorgulamadan, yargılamadan…

Haberin Devamı

Barış içinde günler, sevgi ile bizlerle olsun. İyi bayramlar.

Hayatta hiçbir şey tesadüf değil

DİĞER YENİ YAZILAR