Demet Akalın’ın Madonna Damarı

Beklenen albüm çıktı. Pırlanta, pırlanta değerinde bir albüm olmuş.

Sabah ofise geldim. Herkes bir parti havasında. Ne oluyor dostlar, ne bu haliniz? “Koş Burak, nasıl kaçırırsın? Demet Akalın’ın albümü çıktı.”

Verilen tarihten bir gün önce. Gece i-Tunes’a düşmüş, haber veren yok.

Sabah 1 numaraya yükselmiş hemen. Hatta indirme rekoruna koşuyormuş. Bir o yana bir bu yana giderek yorumları alıyorum. Bizim koyu rockçı kızımız bile bana dönüp “Günaydın Abla”yı dinle derken manalı manalı tebessüm etti. Peki o Paris’te okumuş parizyen kızımıza ne demeli?

Benim favorim “Matmazel” … Durun beni benle bırakın, albümü hemen bir dinleyeyim. Sanatçının birkaç gün önce instagram hesabından nakaratlarını dinlediğim albümü hatmedeyim. Herkes olmuş Akalın fanı.

Kimse benden daha çok sevemez ofiste, bir kendinize gelin bakıyım.

Pırlanta’yı yaz albümü sanmayın. 2015’te çok duyacak, çok dinleyeceksiniz. Akalın albümlerinin içinde en iyilerde bir yerde olduğunu size söylemek isterim. Harika isimlerin şarkılarda imzası var. Akalın’nın iyi koku alır. Tüm piyasada konuşulan da budur. Eğer bir şarkı yakaladıysa peşinden koşar, ne yapar eder onu albümüne koyar.

Haberin Devamı

Hatta şehir efsaneleri de vardır. Gecenin bir yarısı bestecinin birinden telefon gelir. Şarkıyı mırıldanır. Atlar pijamalarıyla, uzun bir yol kat der ve o şarkı albümün hiti olur.

Başarı kolay kazanılmıyor. Demet Akalın olacaksan, tuttun mu bırakmayacaksın. Hatta onunla çalışma ayrıcalığına uğrayan ‘arkadaş’, sen de onun rakibine koşup parçanı ‘satma’yacaksın.

Albümün ‘Ders Olsun’ mixi kulübleri inletir. ‘5 yıl’ şarkısındaki Berkay imzasına şaşırdım. Hatta vokal yaptığı bölüm için Akalın’dan azar da işittim.

Gerçekten Berkay mı? dedim. Ağzımın payını aldım. ‘O yazdı, kim yapabilirdi ki vokali?!’ diye. “Günaydın Abla” diye mesajını da albümünden vermiş oldu. O şarkı da slogan olur.

Sezen Aksu şarkısı, “Bekleyemedin mi?” “Üç beş ay olsun. Bari ayrılığın senesi dolsun…”

Eskimez bu şarkı… Bir best of yaparsa Akalın bu şarkı da yer alır. Siz siz olun, bu şarkıyı üç beş kere daha dinleyip karar verin. Nasıl içinize işleyecek, görün. Ayrılan çiftlerin gönderme şarkısı olur…

Haberin Devamı

Başlıkta....... dedik ya, Akalın için… Dünya starı Madonna, Lady Gaga gibi kendini taklit eden, sahne şovlarından, kıyafetlerine kadar onun izinden yürüyerek “ben starım” diyen rakiplerine hep şarkılarıyla cevap verdi. Bitch im Madonna son klibinde de bunlara yer verdi.

Dedi ki, ben Madonna’yım, haddinizi bilin. Matmazel de işte böye bir şarkı… Mesaj yerine besbelli ulaştı Demet Akalın. Anlayana(!)”

Günaydın Abla”….

DİĞER YENİ YAZILAR