Popüler uygulamalar

Elimizden bırakamadığımız akıllı telefon ve tabletlerimizde bugün öne çıkan uygulamaları gözden geçirelim. Dikkatimi çeken uygulamalar... Hatta bağımlılık yapanlar... Sigarayı bırakmak için, mesela... Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde, hepinizin kafasında bazı hedefler oluşmuştur: Kilolar verilecek, spora gidilecek, sigara bırakılacak gibi!

Sigara bırakmanız için

Kickit: Sigarayı bıraktığınız zaman, bütçenizdeki değişimi görmenizi sağlayacak bir program. Sigaraya harcayacağınız para ile başka neler satın alabileceğinizi ortaya çıkarıyor. Sigaraya harcadığınız para erirken, diğer yandan ne kadar biriktirdiğiniz paylaşılıyor.

Smoke Free: Sigarayı bırakırken, içme isteği üzerine odaklanan bir uygulama. Canınız günde kaç kere sigara içmek istiyor? Bunu not etmenizi istiyor. Buradan kişiye özel bir yol programı çıkarıyor. Sigaranın azaltılmasıyla, kişisel hesaba olan katkıyı da gösteriyor. Uygulama ücretsiz olmasına karşın, ayrıntıları içeren programı satın da alınabilir.

Kwit: Kişinin sigarayı bırakmasını oyunlaştırarak sunan uygulama, bu yönüyle diğerlerinden farklı. Sigara içmedikçe neler oluyor? O aşamalardan geçiliyor.

Haberin Devamı

Oyun meraklıları için

Bir dönem kitlendiğimiz, atari salonlarında oynadığımız, tabii ardından evlere taşıdığımız bilgisayar oyunlarının cep telefonlarında çıkacağı kimin aklına gelirdi?

Kelimelik: Oynamayan yok şu günlerde. Sabahlayanları biliyorum. Uygulamaya üye olduktan sonra, seçtiğiniz süreye göre, karşınıza rakipleriniz çıkıyor. Scrabell gibi, elinize gelen taşlarla kelimeler üretiyorsunuz. En güzeli zaman kavramı sizin elinizde. İsterseniz oyun oynadığınız karşı tarafla da yazışabiliyorsunuz. Burada çapkınlık yapanlar var. Bir arkadaşımdan biliyorum.

Crossy Road: Bu tavukçuğa aşık olacaksınız. Gıdaklayarak karşısına çıkan, o işlek otobandan ezilmeden yoluna devam etmeye çalışan o tavuğa. Canım ya... Fazladan adım atmayıp hamle yapmazsanız, gökten kocaman bir kartal gelip “ham” yapıyor. Hadi, oyuna tekrar baştan başla.

Tiny Wings: Turuncu ve mavi tepelerde başlayan yolculuğunuzda, tombul ve küçük kanatlı bir kuşun hoplaya zıplaya yol almasına yardımcı oluyorsunuz. Sevimli ve renkli masal diyarında geçerek bu kuşu besleyecek ve ona uçması için destek olacaksınız.

Haberin Devamı

Dublaj: İlk önce Berrak Tüzünataç’ın “Hodri meydan” diye Özge Özpirinçci’ye gönderdiği Instagram videosunda şahit oldum bu uygulamaya.

Baktım, Tüzünataç, Nihat Doğan sesi ile dublaj yapmış. Hemen indiriverdim. Birden kendi görüntüm üstünde Cem Yılmaz’ı konuşurken buldum. Kimler yok ki listede. Şimdilerde arkadaşlar birbirimize bol bol bu uygulama ile göndermeler yapıyoruz. Şiddetle önerilir. Eğlenmek garanti...

DİĞER YENİ YAZILAR