Instagram’ın durdurulamaz yükselişi

Artık bilgisayarlarımızın değil akıllı telefonlarımızın başında uzun zamanlar geçiriyoruz. Her an elimizin altında. Hayatımızın en önemli parçası oldu. Uykumuzdan, işimizden, özel hayatımızdan çalmaya başladı. Öyle programlar hayatımıza girdi ki, onlardan bir an olsun uzak kalamamaya başladık. Bir araya geldiğimiz dost toplantılarında artık telefonu elimizden bir süre bırakalım koşulları bile koyuyoruz. Annemize gittiğimizde, bir şart var: Telefonlar toplanıyor. Girişte bir sehpanın üstüne sesi kısılarak konuyor. Tabii hepimiz, annemizin salondan 5 dakika dahi ayrılmasını fırsat bilip, doğruca telefonlarımıza koşuyoruz. Günümüzün vazgeçilmezi oldu. Şu günlerde Facebook ve Twitter’dan çok, hepimiz Instagram bağımlısı olduk. Ortaya çıktığı günden beri geçen dört yılda kullanıcı sayısını hızla artırıyor. Instagram 300 milyon kullanıcıya ulaşmış. Fotoğrafların ve kısa videoların kişisel paylaşımı dışında, şu günlerde önemli markaların da reklam kampanyalarında kullanılıyor. Markalar ön plana çıkmak için, profesyonel anlamda çalışmalar gerçekleştiriyor. Artık şifreyi çözen firmalar, milyonlarca takipçiye sahip oluyor. Farklı kitlelere ulaşmak isteyen isimler için de bir reklam aracı haline gelmiş durumda.

Haberin Devamı

ZİRVEDEKİ MARKALAR

- Starbucks: Sektörünün zirvedeki ismi, adına yakışır şekilde Instagram’da her gün yeni fotoğraflar paylaşıyor. Kahvenin dışında kek, kurabiye ve pasta gibi ürünlerini de öne çıkarıyor. Her gün artan takipçi sayısı ile doğru yolda ilerlediğini kanıtlıyor. Zaman zaman da dünyanın dört bir köşesinden markalarını etiketleyerek paylaşan sevenlerinin, güzel fotoraflarını sayfalarında yer veriyor.

- Timberland: Marka denince akla ilk gelen isimlerden biri. Paylaşımları profesyonelce ele alıyor. Koleksiyonlarını, çarpıcı fotoğraflarıyla takipçilerine sunuyor.

- National Geographic: Her alanda bir numara olan bir marka. Paylaştığı fotoğraflarla da takipçilerini büyülemeyi başardı. Zaten malzemeleri ortada. Bu başarı sürpriz değil. Dünyanın en iyi doğa ve yaşam fotoğrafçıları ile çalışan NatGeo’ya bakmadan güne başlanmıyor.

Haberin Devamı

- Ellen DeGeneres: İzleyicileri dışında internet üzerinden de çok sayıda takipçisi olan Amerikalı ünlü talk showcu, yine kendi adını taşıyan, sahibi olduğu iç giyim markasının reklamını, Instagram’da yaptığı kampanya ile zirveye taşıdı. Hayranlarının gönderdiği fotoğrafları da sayfasında paylaşıyor. Kısaca, televizyondaki başarısını sosyal medyada da devam ettiren bir fenomene dönüştü. TV şovuna katılan ünlülerle çektiği selfie’leri ve o kısa videoları ile dünya çapında pek çok seyirci kazanarak, şovunun da reytinglerini yükseltti.

- GoPro: Sporlarının vazgeçilmezi. Paylaştığı fotoğraf ve kısa videolar sayesinde çok daha büyük kitlelere ulaştı. Paylaşımlarında macera sporlarına uygun bir marka olmanın avantajını sonuna kadar kullanan GoPro, her yerde göremeyeceğiniz fotoğraf kareleriyle sporseverlerin ilgisini çekti.

- Benim favorilerim: Zach King-Finalcutking 2m takipçilerini enteresan videolar ile şaşırtan fırlama genç. Nasıl yapıyor o videoları, bilmem ama, tam bir dahi. Bakın derim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR