Dünyada yeni yıl partileri

Dünyanın dört bir köşesinde yeni yıl nasıl kutlanıyor? Ona bir bakalım. Önemli şehirler adeta birbirleriyle yarış halde...

Londra: Oxford Caddesi ve Trafalgar Meydanı görülmeye değer. Özellikle Trafalgar Meydanı Londra’nın en önemli merkezleri arasında. Gösteri ve kutlama için İngilizlerin en önemli durağı burası. Dünyanın her yanında binlerce kişi yeni yıla burada girmek için akın ediyor. Havai fişek gösterileri yapılıyor. 2005 yılından beri ışıklarla süslenen meydana, Norveç’ten her yıl getirilen dev çam ağacı kuruluyor. Görev başındaki polisleri öpmek, İngiliz kadınların kutlamalardaki en büyük eğlencesi.

Dünyada yeni yıl partileri

New York: Times Meydanı tabii New York’un en gözde mekanlarından. Dünya resmen bu meydan etrafında dönüyor. Dünyada yılbaşı kutlamaları denince akla ilk gelen yer. 1904 yılından beri yılbaşı kutlamaları burada yapılıyor. Hayatınızda bir kere imkanınız varsa, yeni yıla burada girin. Yeni yılda bu meydanda olmak kadar güzeli yok. O meydan aslında yılın her günü görülmeye değer.

Amsterdam: Gelelim Türklerin en çok tercih ettiği şehir Amsterdam’a... Burada yılbaşı kutlamaları her yıl artan kalabalık yüzünden, Dam Meydanı’ndan Müze Meydanı’na taşındı. Konserler ve gösteriler artık burada düzenliyor. Dünyanın en ünlü sanatçıları yılın son günü bu meydanda konserler veriyor. Yeni yıla sabaha kadar eğlenerek girmek için, haftalar öncesinden rezervasyon yapmanız gerekli. Yeni yılı hatırlatan yöresel lezzetler, elmalı börek ve buzlu donutı tatmayı unutmayın.

Haberin Devamı

Dünyada yeni yıl partileri

Paris: En romantik şehirler arasında yer alan Paris’te iki gün boyunca sevgilinizle dolaşıp şehrin büyüsüne kendinizi bırakın. Champs Elysees’de yılbaşının simgelerinden biri de, bulvarın sonuna yerleştirilen dev dönme dolap. Romantizmin doruklarında... Champs Elysees’de Eiffel’in altında, sevgilinizle havai fişekler patlarken girmek harika olmaz mı?

Moskova: Kızıl Meydan’da yeni yıl kutlamaları haftalar öncesinden başlar. Rus halkının milli bir bayram gibi hazırlandığı gece için, tüm ülkenin her noktası ışıklarla süslenir. Çarlık Rusya’sı zamanından beri ülkenin en önemli toplanma merkezi olan Kızıl Meydan, II. Dünya Savaşının ardından, yılbaşı kutlamalarına da ev sahipliği yaptı. Kremlin Sarayı ve yanı başındaki Aziz Basil Katedrali, bu geceye renk katan önemli yapılar. Spassky Kulesindeki saat yeni yıl için çanlarını çaldığında, geri sayıma dahil olmak unutulmaz bir anı olacaktır.

Haberin Devamı

Berlin: Almanya’da yılbaşı kutlamalarının adresi buram buram tarih kokan Brandenburg Kapısı’dır. 18. yüzyılın sonunda yapılan ve II. Dünya Savaşının ardından restore edilen kapı, aynı zamanda doğu ve batı Almanya’sının birleşmesinin simgesidir. Kutlamalar için sahneler, dev ekranlar, parti çadırları ve yiyecek içecek stantları kurulur. Caddeyi dolduranlar sabahın ilk ışıklarında bile DJ performansları, konserler ve lazer gösterileriyle eğlenir. Yeni yıla en büyük açık hava partisinde girmek için Berlin’i tercih edebilirsiniz.

Dünyada yeni yıl partileri

Sidney: Sidney yani Avusturalya, yeni yıla lapa lapa yağan kar eşliğinde değil de, sıcak bir havada girmek isteyenlerin tercihi. Opera Binası ve özenle dizayn edilmiş binalarla göz kamaştırıcı bir siluete sahip olan Sidney Limanı, olağanüstü görsel şovlarla yeni yıla girer.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR