Gazete Vatan Logo

Bulut bebek bulutta adalet bekliyor

Kusma ve tuvalete çıkamama şikayetiyle gittiği hastanede yaşamını yitiren 2 yaşındaki Bulut Ulu’nun ailesi, çocuklarının ölümüyle ilgili olarak Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu hakkında 302 bin TL’lik tazminat davası açtı, 8 doktor yargılanıyor

Bulut bebek bulutta adalet bekliyor

Özel bir şirkette çalışan Mehmet Ulu ile Gülcan Ulu çifti 2 yaşlarındaki bebekleri Bulut’u kusma ve tuvalete çıkamama şikayetiyle 2012 yılında Şişli Eftal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. 10 Ocak 2012’da hastanenin çocuk acil servisine gelen küçük çocuğa kan ve idrar tahlilleri yapıldı ama durumun geçici olduğu söylenerek evine gönderildi.

Çocuklarının şikayetinin devam etmesi üzerine minik Bulut 11 Ocak 2012 tarihinde ailesi tarafından tekrar aynı hastaneye götürüldü. Ama yine aynı tanıyla küçük çocuk evine gönderildi. Çocuklarının karnında şişme olduğunu fark eden aile 12 Ocak’ta yine aynı hastaneye geldi. Bu kez küçük çocuğa idrar yollarında kum ve bağırsaklarında enfeksiyon teşhisiyle antibiyotik yazılarak tekrar evine gönderildi.

Kalbi durdu

Minik Bulut’un karnındaki şişme ve kusmanın artması üzerine Ulu ailesi 13 Ocak 2012 tarihinde tekrar aynı hastaneye başvurdu. Saat 12.00 sıralarında küçük Bulut’un ağzından dışkısı geldi ve minik kalbi durdu. Aileye ise çocuğun bağırsağının patlak olduğu, dışkısının vücut içine yayıldığı, karnından delik açılarak vücut içinde kalan dışkının temizlenmekte olduğu bilgisi verildi. Yapılan müdahalelere rağmen minik Bulut aynı gün hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Ailenin şikayeti üzerine 8 doktor hakkında görevi ihmal suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis talebiyle 2014 yılında dava açıldı. Mahkeme, Nisan 2017’de sanık doktorlardan C,I., A. E., R. B., B.S.’yi, kusurlu bularak 5 ay hapis cezasına çarptırıp hükmün açıklanmasını geri bıraktı. 4 doktorun ise beraatlerine karar verdi.

Tazminat davası açtılar

Ceza davasının sonuçlanmasının ardından küçük Bulut Ulu’nun ailesi, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak 302 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu hakkında açılan davada, davalı idare personelinin kusuru sonucu meydana gelen ölüm olayında ailenin maddi ve manevi zarara uğradığı ifade edildi.