Gazete Vatan Logo

Bu yemekler Alanya usulü

17’ncisi düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali kapsamında, Alanya yaz turizminin yanı sıra zengin gastronomisiyle de dikkat çekti.

Bu yemekler Alanya usulü

Alanya aslında koskaca bir yerleşim olmasına rağmen idari yapı olarak Antalya’ya bağlı kalmış; buna rağmen büyükşehir dinamizmini taşıyor.

Alanya, çok genç bir belediye başkanına sahip. Dolayısıyla Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kenti biraz daha hareketli, biraz daha fazla değişime açık bir yer kılmak için elinden geleni yapıyor. Bu sene 17.si düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin davetlisi olarak Alanya’daydık.

Bize Alanya’nın en güzel mekanlarından birinde, Alanya’nın kuşbakışı göründüğü harika bir manzaraya sahip Zencefil Cafe’de merhaba dedi Belediye Başkanı Adem Murat Yücel. Burada Alanya’nın hiç bilmediğimiz lezzetlerini tattık. Son dönemde gastronomi dünyasında hızla yayılan yerel ürünlerle yapılan yöresel lezzet akımından Alanya’da etkinlenmiş. Buradan hareketle Belediye Başkanı Yücel, bu lezzetli tarifleri hikayeleriyle birlikte bir kitapta toplatmış. Her biri ayrı bir lezzete sahip Gülüklü çorbası, İlibada sarması, Göleviz ve Öksüz helvası hayattayken mutlaka yenmesi gereken lezzetlerden. Yakın zamanda Alanya, deniz ve güneş tatilinin yanı sıra gurme turizmi ile de adından söz ettireceğe benziyor.

Haberin Devamı

Hülüklü Çorba

Malzemeler:
1,5 kg işkembe -6 su bardağı su
1 su bardağı pirinç -1 su bardağı haşlanmış nohut -4 yemek kaşığı domates salçası -4 adet orta boy domates -4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ -1 yemek kaşığı kırmızıbiber -1 tatlı kaşığı tuz
-1 yemek kalığı kuru nane -2 limon
Hülük için:
-200 gr kıyma -1 tatlı kaşığı karabiber -1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Kızartılan hülüklerin içine rendelenmiş domates ekleyip bir süre kavurun. Daha sonra salça ve kırmızıbiberi de ekleyip kavurma işlemine devam edin.Kavrulan karışıma su ve tuz ekleyin. Çorba karışımı kaynayınca üzerine ince ince kıyılan işkembeleri, önceden haşlanan nohutları ilave edin. Birkaç dakika kaynadıktan sonra limon suyu eklenen çorbayı
son olarak ıslatılmış ve süzülmüş
pirinçleri ilave edin. Tencerenin altını
kapatarak üzerine nane serpin.
Aside
Malzemeler:
-4 su bardağı su -3 su bardağı un -4 yemek kaşığı tereyağı
-Tuz
Şerbeti için:
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Su ve bir fiske tuzu helva yapılacak tencerede kaynatın. Kaynayan sudan yarım su bardağından biraz fazlasını ayırın. Kalan suya yavaş yavaş un ekleyip sürekli karıştırarak hamur elde edin. Elde edilen hamura ayrılan sudan azar azar döküp hamuru pişirin. Bu işleme
su bitene kadar 5-6 kez devam edin. Su bittikten sonra 4 yemek kaşığı tereyağından yarım ekmek kaşığı alıp hamura ekleyin ve hamuru pişirmeye devam edin.
Bu işlemi 6 kez tekrar edin.

Haberin Devamı