Gazete Vatan Logo

Bu yaz müzikle coşacağız

Yaz aylarının gelmesiyle artık yeni sezona da hazırlanır hale geldik. Bu yaz İngiliz trip hop efsanesi Massive Attack, Led Zeppelin’in efsanevi solisti Robert Plant, ve daha niceleri ile müziğe doyacaksınız.

Bu yaz müzikle coşacağız

Rock müziğin efsanevi sesi Robert Plant

Rolling Stones dergisi tarafından tartışmasız rock tarihinin en uzun soluklu gruplarından biri olarak tanımlanan Led Zeppelin’in solisti Robert Plant, grubu The Sensational Space Shifters ile 17 Temmuz’da İBB Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda. 25. İstanbul Caz Festivali programında gerçekleşecek olan konserin bilet fiyatları 83 TL ile 495 TL arasında değişiyor.

Rita Ora

Dünyaca ünlü şarkıcı Rita Ora, 23 Haziran 2018 Cumartesi akşamı Antalya Regnum Carya’da sahneye çıkacak.‘Grinin Elli Tonu’ kitabının sinema uyarlamasında oyunculuğuyla da göz dolduran 28 yaşındaki İngiliz şarkıcı, ilk ve tek albümü olan Ora’yı 2012 yılında çıkarmış ve büyük bir başarı yakalamıştı. Saat 22.00’da başlayacak olan konserin bilet fiyatı ise 810 TL.
Sydney sahilerinden sahnelere
Avustralya’lı indie/folk ikilisi Angus ve Julia Stone kardeşler 11 Temmuz’da Zorlu PSM sahnesinde. Geçtiğimiz yıl sonunda yayınladıkları yeni albümleri “Snow”un turnesi kapsamında hayranlarını selamlayacak olan ikili, “Big Jet Plane” şarkıları ile tüm dünyaca bilenen bir hite sahip. Bilet fiyatları ise 90-170 TL arasında.
Ödüllü üniversiteliler
İngiliz rock grubu alt-J, 4 Temmuz Çarşamba günü, Volkswagen Arena’ya konuk oluyor. Müzik kariyerlerine “GarageBand” ismiyle üniversite grubu olarak başlayan alt-J, 2012 yılında çıkardıkları “An Awesome Wave” albümleriyle Britanya’nın en prestijli müzik ödülü Mercury’yi kazandı. İkinci albümleri “This Is All Yours” ile 57.Grammy Ödüllerinde En iyi Alternatif Albüm ödülü için aday gösterilen grup, İstanbul’a yeniden geliyor. Konserin bilet fiyatları 105 TL ile 145 TL arasında.
Hırçın ingiliz Liam
Kardeşi Noel Gallagher ile birlikte kurduğu efsanevi rock grubu Oasis dağıldığından beri müzik kariyerine solo çalışmalarıyla devam eden Liam Gallagher, 14 Ağustos’ta Küçükçiftlik Park’ta sahne alacak. 45 yaşındaki İngiliz müzisyen Liam Gallagher, 90’lı yıllarda grubu Oasis ile birlikte Definitely Maybe ve (What’s the Story) Morning Glory? gibi efsane albümlere imza atmıştı. Liam Gallagher öncesinde Evrencan Gündüz, Adamlar, Mor ve Ötesi ve Starsailor’un sahne alacağı konserin bilet fiyatları 172 TL ile 624 TL arasında değişiyor.
Kolombiya kraliçesi
Shakira, El Dorado Dünya Turnesi kapsamında 11 Temmuz’da Vodafone Park’ta sevenleriyle buluşacak. 12 Grammy® ödülü sahibi, Kolombiya’lı superstar, “Waka Waka” ve “Loca” gibi hitleri ile müzik listelerinde üst sıralarda yer aldı. 3 Haziran’da start alacak olan 6. Dünya Turnesi ile sahne alacak olan Shakira, büyüleyici sahne performansı ile bu yazı unutulmaz kılacak. Konserin bilet fiyatları ise 162-780 TL arasında.
14 yıldan sonra yeniden
Nick Cave, 10 Temmuz Salı akşamı Küçükçiftlik Park’ta. 45 yıllık destansı bir müzik geçmişine sahip Avustralyalı şarkıcı Nick Cave, efsanevi grubu The Bad Seeds ile birlikte 25. İstanbul Caz festivali kapsamında sahne alacak. 2016 yılında çıkardığı ‘Skeleton Tree’ kapsamında konserler veren sanatçı, bu turnede özellikle bazı şarkıları hayranlarının yanında söylemeyi tercih ediyor. Konserin bilet fiyatları ise 150 TL ile 660 TL arasında değişiyor.
Trip hop efsanesi yeniden Türkiye’de
Hip-hop ritimlerini, duygusal melodileri harmanlayarak yeni bir müzik türü ortaya çıkaran İngiliz Trip Hop efsanesi ‘Massive Attack’, 25 Haziran’da İstanbul’da. Konserin açılışını İskoç alternatif müzik grubu Young Fathers yapacak. En son 2014’te Türkiye’ye gelen Massive Attack, 2016 yılında yayımladıkları “Ritual Spirit” EP’siyle büyük beğeni topladı. Konserin bilet fiyatları ise 180-210 TL arasında değişiyor.
Rap’in aykırı ismi
Amerikalı ünlü rapçi Wiz Khalifa, kariyerinin en parlak dönemini yaşıyor. “See You Again” şarkısı ile haftalarca listelerin başında kalan Wiz Khalifa, 4 Temmuz’da Küçükçiftlik Park’ta sahne alacak. Öncesinde Anıl Piyancı, Aga B, Kamufle ve Ceza’nın sahne alacağı konserin bilet fiyatları 168 ile 550 TL arasında.
Cabaret Grande
Spiaggia Grande’nin büyük sürprizi Cabaret Grande 15 Haziran Cuma akşamı kapılarını açtı. Bayramdan sonra ki her Cuma ve Cumartesi akşamı Ayta Sözeri’nin sahne alacağı mekanda Defne Samyeli 15 ve 29 Temmuz ile 5 ve 19 Ağustos tarihlerinde performans sergileyecek. İlk single’ı ’’Salla Gitsin’’ ile dikkat çeken Baran Bayraktar, sezon boyunca çarşamba günleri sahne alacak.

Haberin Devamı