Gazete Vatan Logo

Bu yaz cazdan operaya festivallerle dopdolu

Bayram tatili sona erdi, yaşam kaldığı yerden devam ediyor. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da gerçekleşecek birbirinden renkli ve hareketli festivaller sizi bekliyor...

Bu yaz cazdan operaya festivallerle dopdolu

Chill-Out Festival

Renkli ve eğlenceli bir hafta sonu isteyenler için kaçırılmaması gereken bir alternatif olan Chill-out Festival, bugün Kemer Country Club’da başlıyor. 24 Haziran’a uzanacak “the missing part” ile senenin en mutlu günlerine bir yenisi ekleniyor. Dans müziğinde özgünlük arayanların en sık andığı isimlerden Satori, seslerini Buenos Aires’ten dünyaya yayan Kermesse, sürükleyici beat’ler ve yaratıcı synth’ler ile dans müziğinin alışılmış kalıplarının dışında kalmayı tercih eden Zebra Centauri ve daha nicelerinin sahne alacağı festivalin bilet fiyatları 163 TL. Festival 20-21 Temmuz’da Bodrum Xuma Yalıkavak’ta, 11 Ağustos’ta ise Çeşme Fun Beach’te sevenleriyle buluşacak.

25. İstanbul Caz Festivali

Bu yıl 25. yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali, 26 Haziran’da başlıyor. Caz, funk, dünya müziği ve rock’ın en hayranlık uyandıran seslerini Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nden Zorlu PSM’ye, Beykoz Kundura’dan Esma Sultan Yalısı’na, KüçükÇiftlik’ten Sakıp Sabancı Müzesi’ne şehrin dört bir yanındaki çok çeşitli mekânlarda müzikseverlerle buluşturacak olan festival, 17 Temmuz’da son bulacak. Festivalde, Led Zeppelin’in efsanevi solisti Robert Plant, 45 yıllık müzik geçmişiyle Nick Cave gibi isimler sahne alacak.

Haberin Devamı

Par-is-tanbul Festival

İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Bomontiada işbirliğiyle gerçekleşecek PAR-IS-TANBUL Festivali; 20 Haziran’da bomontiada’da başladı. Fransız kültürünün farklı yönlerini disiplinlerarası programıyla vurgulayan festival, Paris’in küçük bir parçasını İstanbul’a taşıyor. Derinlik Sarhoşluğu, Protesto, Amelie ve Artist filmleri gösterimi ve Fransız gastronomi günleriyle, katılımcılar Fransız kültürünü benimseyecekler. 30 Haziran’da son bulacak etkinliğe giriş ücretsiz.

İstanbul Opera Festivali

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali” 21 Haziran’da soprano Nino Machaidze’nin Zorlu PSM’de ki performansıyla başladı. Festival kapsamında sahnelenecek dünyaca ünlü başyapıtlar “Saraydan Kız Kaçırma”, “La Traviata” ve “Zorba”; ölümsüz müzikleri, konusu ve dönemi yansıtan kostümleriyle unutulmaz izler bırakacak. Ulusal ve uluslararası sanatçıların katılımı ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanan Festival, 7 Temmuz’a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

KüçükÇiftlik Bahçe Sunar

KüçükÇiftlik Bahçe Sunar konserleri, bu akşam Duman ve Son Feci Bisiklet ile başlıyor. Geçen yıl Levent Yüksel ve Mirkelam ile 12 Ağustos’ta ilk etkinliği gerçekleşen KüçükÇiftlik Bahçe Sunar konserleri bu yıl da yerli müzik sahnesinin en başarılı isimleriyle devam edecek.

Bilet fiyatı 75 TL.

Diynamic Festival 2018

Bosna-Hersek’li DJ Solomun’un sahibi olduğu Hamburg çıkışlı Diynamic Festival, 3 yıl aradan sonra yeniden İstanbul’da.

Geçtiğimiz sene çekirdek kadrosuyla tüm dünyayı dolaşan Diynamic Festivali, İstanbul’a bu sefer Solomun, Adriatique, Kollektiv Turmstrasse’nin yanı sıra HOSH, Magdalena, Johannes Brecht, Karmon, Undercatt, Lehar, Musumeci, Andy Bros ve Magit Cacoon gibi isimleri kadrosuna ekleyerek geliyor. 4 Ağustos’ta İstanbul Kafes’te gerçekleşecek olan festivalin bilet fiyatı 225 TL.

Haberin Devamı