Gazete Vatan Logo

Bu kez beğenildi

Siverek'e dikilen heykel beğenilmeyince yeniden yapılan heykel bu sefer beğenildi

Bu kez beğenildi

Siverekli beğenmedi, fiberden yeni Yılmaz Güney yaptılar

Şanlıurfa’nın gururlarından ünlü sanatçı Yılmaz Güney’in Siverek’e heykeli dikildi. Ancak Siverekliler nedense beğenmedi. İki ay içinde fiberden yenisi yapıldı. Bu kez Yılmaz Güney atkılı ve ‘entel görünümlü’ değil, elinde film makaralarıyla ve uzun bir paltoyla konu edildi.


Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 3 yıl önce belediye tarafından sinema sanatçısı Yılmaz Güney’in heykeli dikildi. Siverekli çeşitli sanatçı ve yazarların heykelinin de dikildiği ilçede, vatandaşlar kaidesiyle boyu 2 metreyi bulan heykelin Yılmaz Güney’e benzemediği yönünde eleştirilerde bulundu. Bunun üzerine belediye tarafından kaldırılan heykelin yerine yenisi yaptırılarak ilçe merkezine yerleştirildi. Siverek Belediyesi 2009 yılında Siverekli olan ünlü isimlerin yaşatılması için heykellerini dikme kararı aldı. Bu karar sonrası eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu, Kürt sanatçı Şivan Perver, şair Ahmet Arif, Şükrü İzol ile sinema sanatçısı Yılmaz Güney’in heykelleri yaptırılarak ilçenin değişik noktalarına dikildi.

Bu kez beğendiler

Halkın takdirini kazanan bu girişimin ardından vatandaşlar, heykelin Yılmaz Güney’e benzemediğini söyleyerek eleştirdi. Yoğun eleştiriler üzerine Siverek Belediye Bakanı Ali Murat Bucak, sanatçının yeni bir heykelinin yapılması için belediye görevlilerine talimat verdi. Bunun üzerine Ankara’da yaşayan bir heykel ıraş ile temasa geçildi ve Yılmaz Güney’in yeni bir heykeli yaptırıldı. Yılmaz Güney’in fiberglastan yapılan ve 13 bin liraya mal olduğu bildirilen yeni heykeli, 2 ayda tamamlanarak hafta sonu Siverek’e getirildi. Dün öğle saatlerinde de birkaç gün önce kaldırılan Atatürk Bulvarı’ndaki eski heykelin yenine dikildi. Vatandaşlar, film makaraları ve yönetmen koltuğu eklenen yeni heykelin Yılmaz Güney’e daha çok benzediğini söyledi.

Haberin Devamı