Gazete Vatan Logo

Bu film ve kitaplar insanı koşturur!

Koşuya ya da tempolu yürüyüşe başlayacakları motive edecek en iyi kitap ve filmler burada...

Egzersiz yapmakla zayıflamayı paralel olarak görmeyi bir yana bırakarak sporu yaşam biçimi haline getirmenin bilincini artık pek çoğumuz taşıyor. Koşu ya da tempolu yürüyüş en zahmetsiz, en masrafsız ve en ulaşılabilir olarak öncelik sırasında. Peki nasıl motive olmalı? Sizlere koşuya ya da tempolu yürüyüşe başlatacak en favori film, kitap ve aktivite takvimimi bir araya topladım.

EN İYİ 5 FİLM

Forrest Gump (1994)

Bir klasik olan bu filmi hala görmediyseniz bu sene tam zamanı. Forrest’ın aşkının peşinden koşusunu anlatan film duygusal komedi tadında.

Chariots of Fire - Ateş Arabaları (1981)

Gerçek hikayeden esinlenerek kurgulanan film bir koyu Hıristiyan, iki Yahudi sporcunun 1924 olimpiyatlarındaki çekişmesini anlatıyor. Film müziği 1981 yılında Oscar ödülünü almış, Vangelis imzası taşıyor.

Endurance (1999)

Etiyopyalı efsane atlet Haile Gebrselassie’nin 1996 Atlanta olimpiyatlarındaki 10 km yarışının hikayesini anlatıyor.

Transcend - Aşmak (2014)

Kenyalı atlet Wesley Koririn Boston Maratonu’nu kazanmasının ardından ülkesine dönerek politikada aktif rol alışını anlatan film siyaset ve sporu birleştiren bir konu içeriyor.

Haberin Devamı

Spirit Of the Marathon Maratonun Ruhu (2007)

Chicago Maratonunu ve hazırlık sürecini anlatan film belgesel tadında…

EN İYİ 5 KİTAP

Koşucu (John L. Parker JR.)
Üniversite şampiyonu olan yazarın gerçek hikayelerini anlattığı bu kitap klasikler arasında yerini alıyor.
Marathon Man (William Goldman)
Eseri filme de çekilen ve iki Oscar ödülü kazanan kitap eski Nazi diş hekimi, doktora öğrencisi bir maraton koşucusu ve derin devlet üçlemesinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan olayları anlatıyor.
Cesaret Yalnızdır (Bakiye Duran)
Evet bir Türk yazar hem de sayısızca ultra maraton hikayesi bulunan Bakiye Duran’ın kaleminden. Ultra maratonun ülkemizdeki kraliçesi olarak anılan yazarın hikayelerinin size ilhan vereceğinden
şüphem yok.
Koşmak İçin(Christopher Mcdougall)
Kitap yazarın koşu nedeni ile sakatlanıp doktora gitmesi ile başlıyor ve sonrasına çok farklı bir macera ile son buluyor.
Koşmasaydım yazamazdım (Haruki Murakami)
Hikayesinde koşmasının yazısına olan etkisini anlatan yazar kitapta Otantik maraton olarak geçen Atina maratonunu tersten koşuyor. Kitabı okuduktan sonra ben ne mi yaptım? Atina Maratonu’nu 2016 yılında koşmaya gittim hem de patenlerimle….
Takviminize bu yarışları ekleyin
Gezerken koşmak, koşarken sağlık kazanmanın mutluluğunu bir kere yaşarsanız vazgeçemezsiniz. Yeter ki keyif alacağınız yerde ilk yarışınızı koşun.
18 Şubat Adidas Geyik Koşuları (Belgrad Ormanları)
Kış mevisiminde şehrin göbeği Belgrad ormanında doğanın keyifini çıkartmanız için harika bir yarış. 4 km, 14 km, 28 km lik parkurlardan birisi sizin için. Çocuklar için eğlence amaçlı hazırlanmış 500 metrelik bambi koşusu için evdeki ufaklıkları sıkı giyindirin ve eğlenmesine izin verin.
4 Mart Runanatolia Maratonu (Antalya)
Her yıl ulusal ve uluslarası pek çok katılımcıyı ağırlayan organizasyonda 10 km 21 km ve 42 km mesafeleri var. Bugün başlarsanız 10 km koşmanız için 9 haftanız var haydi hedef belirleyin.
24-25 Mart Alanya Ultra Maraton
Sıcak havaların kendini hissettirdiği bu tarihlerde herkes için bir mesafe var. 3 km, 5 km 20 km 42 km ve 64 km’den birisi size uyacaktır.
8 Nisan İstanbul Yarı Maratonu (İstanbul)
Tarihi Yarımadayı bir de koşarak gezmeyi deneyin. 10 km ve 21 km’lik mesafelerde yapılan yarışmanın kayıtları şimdiden başladı.

Haberin Devamı